Voronin, despre votul din diaspora: Ce ştii tu despre ce se petrece în Moldova, dacă şapte ani eşti plecat din ţară? VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Liderul comuniştilor din Moldova, Vladimir Voronin, a declarat marţi, 22 noiembrie, că Ministerul Afacerilor Externe şi Comisia Electorală Centrală nu sunt vinovate de lipsa buletinelor de vot de la secţiile de votare din străinătate, iar faptul că cetăţenii nu au reuşit să voteze este doar vina lor proprie.

„Asta nu e vina acestor două instituţii, asta e vina acelor cetăţeni. Există regulament, el (alegătorul) trebuie cu o lună jumătate înainte, să contacteze Ambasada sau Consulatul şi să spună că vrea să voteze. Ei duc evidenţa, conform acesteia, cu câteza zile înainte de alegeri sunt obligate aceste ambasade să comande de la CEC numărul necesar de buletine şi să organizeze procedura de vot în ziua respectivă”, a declarat liderul comunist.

Voronin a subliniat că lipsa buletinelor de vot nu este problema institutţiilor diplomatice. 

„Cine ştie câţi vor veni ei, şi o să vină sau nu. Aici fiecare cetăţean duce răspunderea lui personală. Tu dacă te stimezi şi stimezi ţara, ai grijă să vii să votezi. Ori vii la Chişinău, ori vină în locul unde îţi e mai comod în ţara în care tu lucrezi. Ce ştii tu despre ce se întâmplă în Moldova dacă tu şapte ani, zeci ani, eşti plecat din ţară. Iată noi, de exemplu, am hotărât la Congresul partidului că acei membri care-s plecaţi mai mult de şase luni de zile, să-şi stopeze activitatea în partid în mod oficial”, a mai adăugat preşedintele PCRM.

Fostul şef de stat a menţionat că nemulţumirea celor din diaspora, privind rezultatul alegerilor, a fost provocată de cei care au vrut ca Maia Sandu să câştige alegerile cu orice preţ şi „s-au culcat sub fusta domnişoarei”.

Vladimir Voronin a făcut aceste afirmaţii în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite