Voronin: Coaliţia PSRM şi ACUM a fost artificială. Socialiştii şi democraţii şi-au menţinut relaţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, consideră că alianţa formată dintre socialişti şi membrii blocului ACUM, în luna iunie curent, a fost una artificială, iar în tot acest răstimp socialiştii şi democraţii şi-ar fi menţinut relaţiile de colaborare, transmite IPN.

Vladimir Voronin este de părere că socialiştii şi democraţii ar fi fost implicaţi în scheme şi nu puteau renunţa la ele peste noapte.

Fostul preşedinte spune că în luna iunie, atunci când s-a creat coaliţia dintre PSRM şi blocul ACUM, reprezentanţii acestor două forţe politice au ascultat de recomandările ambasadorilor străini acreditaţi la Chişinău, creând coaliţia PSRM-ACUM, iar socialiştii şi-au continuat pe ascuns relaţiile de colaborare cu democraţii. „Ei (n.r. socialiştii şi democraţii) au tăcut şi au făcut ce le-a spus lor Moscova, ce le-au spus ceilalţi ambasadori şi reprezentanţi, dar ei au rămas pe schemele lor pe care nu au vrut să le distrugă pentru că acolo sunt milioane, acolo sunt bani, interese”, a afirmat politicianul.

În opinia preşedintelui PCRM, pregătirea actualului Guvern în frunte cu Ion Chicu a început imediat ce a fost format cabinetul condus de Maia Sandu, în luna iunie curent.

Totodată, Vladimir Voronin susţine că nu crede că Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii, Federaţia Rusă vor fi indiferenţi faţă de situaţia politică creată în comun de Partidul Socialiştilor şi Partidul Democrat.

De asemenea, Vladimir Voronin se arată nedumerit de faptul că forţele politice aflate acum în Parlament, dar şi societatea întreagă acordă o atenţie atât de mare alegerii procurorului general. „Eu nu ţin minte ca în anii când eram noi la Preşedinţie să fi acordat o atenţie atât de mare acestei instituţii. Fiecare instituţie trebuie să-şi facă treaba ei conform legii, conform Constituţiei, conform regulilor respective. De ce fetişizăm noi această instituţie? Aşa de mare rol acordăm acestei Procuraturi şi procurorilor, că ei sunt o sumedenie. Şi pensie de 20 de mii de lei le acordăm, parcă sunt mineri”, a declarat liderul comuniştilor în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul N4. În opinia lui, toate instituţiile trebuie să activeze eficient în comun.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite