Voronin cere excluderea lui Ghimpu din cursa prezidenţială pentru declaraţiile unioniste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, solicită Comisiei Electorale Centrale anularea înregistrării candidatului PL pentru funcţia de preşedinte, Mihai Ghimpu.

Fostul preşedinte al Republicii Moldova motivează solicitarea de excludere a lui Ghimpu din cursa electorală, prin faptul că la data de 2 octombrie, când liberalul s-a lansat în campania electorală, acesta a declarat că scopul său ca preşedinte al ţării va fi Unirea Republicii Moldova cu România.

Voronin susţine că aceste afirmaţii cad sub incidenţa Codului Penal, mai mult ca atât, încalcă Constituţia, dar şi Codul Electoral.

Amintim că Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a decis să nu participe în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale pe motiv că acestea ar fi ilegale. Comuniştii nu recunosc decizia Curţii Constituţionale din 4 martie, prin intermediul căreia a fost posibilă alegerea şefului statului direct de către cetăţeni, şi nu în Parlament precum era din 2009, când a fost ales pentru două mandate consecutive Vladimir Voronin, ulterior Nicolae Timofti.

Sursa: unimedia.info

image
Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite