Volodimir Zelenski, laude la adresa Maiei Sandu: „Nu se teme să spună că regiunea Crimeea este a Ucrainei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizita Maiei Sandu la Kiev. FOTO presedinte.md
Vizita Maiei Sandu la Kiev. FOTO presedinte.md

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a declarat marţi, 12 ianuarie, la Kiev, după întreverea cu preşedintele Republicii Moldova, că Maia Sandu i-a dat asigurări că Republica Moldova sprijină integritatea şi suveranitatea Ucrainei. Totodată, Zelenski a menţionat că Maia Sandu nu se teme să spună că regiunea Crimeea aparţine Ucrainei.

Volodimir Zelenski a spus că a informat-o pe Maia Sandu despre situaţia din Estul Ucrainei. Potrivit lui, conflictul din Donbas nu este deloc simplu şi trebuie soluţionat doar pe cale paşnică. 

Zelenski a comunicat că a avut un schimb de opinii cu Maia Sandu şi pe tema Transnistriei. Zelenski a reiterat că poziţia Ucrainei faţă de problema conflictului din regiunea transnistreană rămâne neschimbată. El a accentuat că Ucraina sprijină suveranitatea şi integritatea teritorială.

La rândul ei, Maia Sandu a spus că a purtat discuţii consistente cu Zelenki pe subiectele legate de securitate. 

„Am pus accent pe provocările şi ameninţările care afectează atât securitatea naţională, cât şi cea regională. Stabilitatea şi securitatea Republicii Moldova şi a Ucrainei este vitală pentru ambele state. În acest context, am reconfirmat sprijinul reciproc şi ferm pentru soluţionarea paşnică a conflictelor, bazate pe respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statelor noastre în cadrul frontierelor recunoscute la nivel internaţional”, a declarat Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite