Volgograd va purta din nou numele lui Stalin

Volgograd va purta din nou numele lui Stalin

Decizia a stârnit reacţii în Rusia. FOTO Adevărul

Astăzi, oraşul rusesc Volgograd se va numi din nou Stalingrad. Aceasta se va întâmpla doar pentru o zi, decizia a fost luată de autorităţile din Volgograd, unde se marchează 70 de ani de la victoria în Bătălia de la Stalingrad.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deciziea a stârnit dispute în societatea rusă, unde numele lui Stalin se asociază atât cu victoria URSS în cel de-al Doilea Război Mondial, cât şi cu sângeroasele represalii din timpul lui, scrie Vocea Rusiei.

De asemenea, cu aceeaşi ocazie, în mai multe oraşe ale Rusiei vor putea fi văzute autobuze cu chipul fostului lider sovietic Iosif Stalin. Printre oraşele unde vor putea fi văzute “Autobuzele Victoriei” se numără Volgograd, St. Petersburg sau Chita. Într-un interviu pentru ziarul Izvestia, Aleksey Roerich, coordonatorul proiectului, a dat asigurări că toate autobuzele folosite aparţin companiilor de transport private.

La ceremoniile de la Volgograd au sosit 40 de delegaţii din statele care au făcut parte din coaliţia antifascistă şi din ţările CSI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările