Vladimir Voronin s-a plâns oficialilor străini că autorităţile ar putea înregistra Partidul Comunist Reformator

Vladimir Voronin s-a plâns oficialilor străini că autorităţile ar putea înregistra Partidul Comunist Reformator

Liderul comuniştilor Vladimir Voronin FOTO: Adevărul

În cadrul unei întrevederi cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene Pirkka Tapiola, liderul PCRM a calificat intenţia Ministerului Justiţiei de a înregistra noua formaţiune politică drept o „comandă politică a unor forţe aflate astăzi la guvernare“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit lui Voronin, se doreşte prejudicierea imaginii PCRM în ajunul şi în timpul campaniei electorale, care va începe în a doua jumătate a anului curent. El a mai spus că un astfel de comportament din partea Ministerului Justiţiei este „inadmisibil într-o societate cu adevărat democratică, bazată pe principiul supremaţiei legii“. În cazul în care formaţiunea va fi înregistrată, PCRM anunţă că va ataca ministerul în judecată.

Un grup de iniţiativă a anunţat despre crearea Partidului Comuniştilor Reformatori

Acelaşi mesaj Voronin l-a transmis şefei Misiunii OSCE în Moldova Jennifer Brush.

„Persoana juridică nu poate fi înregistrată dacă denumirea ei coincide cu  denumirea altei persoane juridice înregistrate deja“, i-a explicat comunistul, nemulţumit de faptul că denumirea celor două formaţiuni coincide. 

Preşedintele PCRM a informat-o pe ambasadoare despre o cerere care ar fi fost depusă la minister în decembrie 2013 de către un grup de cetăţeni care au solicitat înregistrarea Partidului Politic Liberal Democrat Reformator. Ministerul a respins solicitarea făcând referinţă la prevederile Codului Civil şi Legii privind Partidele Politice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: