Vladimir Voronin s-a plâns oficialilor străini că autorităţile ar putea înregistra Partidul Comunist Reformator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul comuniştilor Vladimir Voronin FOTO: Adevărul
Liderul comuniştilor Vladimir Voronin FOTO: Adevărul

În cadrul unei întrevederi cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene Pirkka Tapiola, liderul PCRM a calificat intenţia Ministerului Justiţiei de a înregistra noua formaţiune politică drept o „comandă politică a unor forţe aflate astăzi la guvernare“.

Potrivit lui Voronin, se doreşte prejudicierea imaginii PCRM în ajunul şi în timpul campaniei electorale, care va începe în a doua jumătate a anului curent. El a mai spus că un astfel de comportament din partea Ministerului Justiţiei este „inadmisibil într-o societate cu adevărat democratică, bazată pe principiul supremaţiei legii“. În cazul în care formaţiunea va fi înregistrată, PCRM anunţă că va ataca ministerul în judecată.

Un grup de iniţiativă a anunţat despre crearea Partidului Comuniştilor Reformatori

Acelaşi mesaj Voronin l-a transmis şefei Misiunii OSCE în Moldova Jennifer Brush.

„Persoana juridică nu poate fi înregistrată dacă denumirea ei coincide cu  denumirea altei persoane juridice înregistrate deja“, i-a explicat comunistul, nemulţumit de faptul că denumirea celor două formaţiuni coincide. 

Preşedintele PCRM a informat-o pe ambasadoare despre o cerere care ar fi fost depusă la minister în decembrie 2013 de către un grup de cetăţeni care au solicitat înregistrarea Partidului Politic Liberal Democrat Reformator. Ministerul a respins solicitarea făcând referinţă la prevederile Codului Civil şi Legii privind Partidele Politice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite