Vladimir Voronin, reales în funcţia de preşedinte al Partidului Comuniştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Liderul comuniştilor de la Chişinău, Vladimir Voronin, a fost reales sâmbătă, 19 noiembrie, în funcţia de preşedinte al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, la cel de-al VIII-lea Congres al formaţiunii.

De asemenea, în cadrul Congresului au fost operate câteva modificări la statutul formaţiunii, adăugându-se noi termeni prin care s-a subliniat în mare parte că „Republica Moldova este stat capturat, iar actuala guvernare este formată ilegal”. Comuniştii au declarat că nu recunosc legalitatea alegerilor prezidenţiale desfăşurate pe 13 noiembrie.

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a făcut o retrospectivă a ultimilor patru ani pentru formaţiune, menţionând că Partidul Comuniştilor a fost lovit din toate părţile, că a fost trădat şi părăsit de mii de membri. În acelaşi timp, politicianul a subliniat că ţara este într-o situaţie foarte proastă, agricultura se distruge, satele sunt părăsite de oameni, instituţiile se închid, iar PCRM este puterea care ar putea scoate statul din criză. Voronin şi-a încurajat colegii să fie pregătiţi oricând de alegeri spunând că PCRM va insista pe desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate.

Comunistul a criticat Partidul Socialiştilor, spunând că atunci când autorităţile de la Chişinău au decis să semneze Acordul de Asociere cu UE această formaţiune nu s-a opus, iar acum, după ce liderul socialiştilor, Igor Dodon, a fost ales în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, nici acesta nu se mai opune acestui document, care potrivit comuniştilor, este în defavoarea Moldovei.

Vladimir Voronin a subliniat că PCRM nu recunoaşte preşedintele ales şi nu va conculcra cu acesta în niciun fel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite