Vladimir Voronin: Ion Ceban nu va câştiga alegerile din Chişinău. El e cu megafonul, asta e specialitatea lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

„N-ai pe cine alege”. Niciun candidat la funcţia de primar de Chişinău pentru alegerile locale din 20 mai nu e pe placul liderului PCRM, Vladimir Voronin. Chiar şi în aceste condiţii, comuniştii nu văd sensul participării lor în acest scrutin, motiv pentru care îl vor boicota. În plus, fostul şef de stat e convins că viitorul primar nu va reuşi să schimbe situaţia din Capitală, deoarece are mandat doar pentru un an de zile.

„Nouă ne trebuie o persoană care să înţeleagă ce înseamnă oraş, ce înseamnă arhitectura acestui oraş, spaţiu verse, şoselele, trotuarele, curţile, obiectele sociale şi cum ele trebuie gestionate şi dezvoltate. Aşa haos nu am văzut nici într-o ţară”, a declarat Vladimir Voronin joi, 19 aprilie, la emisiunea „Important” de la TVC21.

Comunistul a spus că viitorul primar trebuie să fie manager, priceput în chestiunile de finanţare a oraşului, să conlucreze cu oamenii de afaceri şi cei de creaţie.

„Problemele oraşului sunt mai coplicate decât cele de pe seama unui prim-ministru. Primarul are mai multe probleme şi mai puţine posibilităţi să le rezolve”, a subliniat Voronin.

Ex-preşedintele ţării consideră că Ion Ceban, candidatul socialiştilor, nu va câştiga alegerile.

„Ion - cu megafonul, asta e specialitatea lui. Noi l-am specializat când era în partid la noi. L-am învăţat a lucra cu megafonul. Omul acesta nu o să facă nimic. Nu are capacităţi organizatorice, nici nu se discută.

Singurul candidatul apreciat într-o oarecare măsură de către Voronin a fost Silvia Radu, subliniind că actualul primar interimar al Capitalei „ceea ce face, face corect”.

Totodată, liderul PCRM nu le dă nicio şansă în alegeri candidatului PPDA, Andrei Năstase, şi celui din partea PL, Valeriu Munteanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite