Vladimir Voronin: În viitorul Parlament vor ajunge cei cu bani mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Constantin Grigorita
FOTO Constantin Grigorita

În următorul Parlament o să vină cei cu bani mari şi care vor face multe promisiuni. Acest lucru se va întâmpla datorită sistemului electoral mixt în baza căruia vor avea loc următoarele parlamentare. Declaraţia aparţine liderului Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, transmite IPN.

„Campania electorală pentru parlamentare va fi foarte interesantă pentru că sistemul mixt de vot distruge toţi anii de independenţă. Nu se ştie până la urmă ce fel de Parlament o să avem. În Parlament o să vină cei cu bani mari şi cu promisiuni”, a menţionat liderul comuniştilor în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune Pro TV Chişinău.

Vladimir Voronin spune că Partidul Comuniştilor a rămas singurul partid cu adevărat de stânga.

Noi nu vom putea să ne coalizăm cu cineva nici în alegeri parlamentare, nici în cadrul activităţilor politice datorită ideologiei şi politicilor noastre”, a adăugat comunistul.

În ceea ce priveşte o posibilă candidare pe circumscripţie, preşedintele PCRM spune că şi-ar înainta candidatura în circumscripţia uninominală unde va candida şi preşedintele Igor Dodon.

Despre vizita preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, în Republica Moldova politicianul spune că aceasta ar fi fost condiţionată cu expulzarea celor şapte cetăţeni turci.

„De ce a fost amânată vizita lui Erdogan din luna august? Pentru că aceşti şapte cetăţeni turci încă nu erau extrădaţi. Se vede că au fost puse condiţii. (...) După ce aceşti şapte cetăţeni turci au fost trimişi în puşcăriile din Turcia, Erdogan, în sfârşit, a venit”, spune Vladimir Voronin. Politicianul se întreabă ce altă altă explicaţie ar mai exista pentru dragostea bruscă a preşedintelui turc?

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite