Vladimir Socor: Republica Moldova rămâne o ţară a dezmăţului partidelor politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Socor a declarat că AIE 3 este „un rău necesar” FOTO: Adevărul
Vladimir Socor a declarat că AIE 3 este „un rău necesar” FOTO: Adevărul

Desfăşurarea negocierilor dintre PLDM, PDM şi PL pentru formarea alianţei de guvernare a demonstrat că avem de a face cu un raider politic, iar Republica Moldova rămâne o ţară a dezmăţului partidelor politice, consideră analistul politic Vladimir Socor.

Declaraţia analistului politic al Fundaţiei Jamestown şi Eurasia Daily Monitor, Vladimir Socor, a fost lansată în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

„Mă miră faptul că delegaţia UE la Chişinău nu a intervenit. Republica Moldova rămâne o ţară a dezmăţului politic. PDM şi PL au negociat, protejându-şi propriile interese, iar celălalt partener, PLDM, a fost pus în situaţia de a face cedări în condiţii de şantaj. Faptul că în perioada negocierilor au fost arestate 4 din rudele lui Filat, iar un deputat PLDM a părăsit partidul a constituit elemente de şantaj pentru liderul PLDM, pentru a-l determina să cedeze”, a opinat Socor.

Referindu-se la părăsirea de către deputatul Nicolae Juravschi a PLDM, Socor a declarat că „el a spus că va conlucra cu Iurie Leancă, beneficiile le-a avut însă PD. A fost o mişcare de diminuare a forţei celui mai puternic partid parlamentar pro-european”.

Socor a calificat AIE 3 drept un „rău necesar” şi a spus că unica soluţie este ca liderul PLDM să fie desemnat în calitate de premier, dar „nu o persoană care nu are puterea politică necesară”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite