Vladimir Putin respinge acuzaţiile din ancheta lui Aleksei Navalnîi că şi-ar fi construit un palat la Marea Neagră: „Nu-mi aparţine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palatul lui Putin de la Marea Neagră Captură YouTube
Palatul lui Putin de la Marea Neagră Captură YouTube

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, respinge acuzaţiile din investigaţia făcută de opozantul rus Aleksei Navalnîi, potrivit căreia, preşedintele Federaţiei Ruse şi-ar fi construit un palat la Marea Neagră, evaluat la peste 1 miliard de dolari.

Vladimir Putin a declarat că din lipsă de timp a privit doar câteva secvenţe din ancheta lui Aleksei Navalnîi, care a ajuns deja la 87 de milioane de vizualizări pe YouTube, în doar o săptămână. 

„Nimic din ceea ce e prezentat acolo că ar fi proprietatea mea, nici mie şi nici rudelor mele apropiate nu aparţine şi niciodată nu a aparţinut”, a afirmat Vladimir Putin luni, 25 ianuarie, la o videoconferinţă cu studenţii, în contextul Zilei Studentului în Rusia.

Putin a mai adăugat că cei care au lansat această investigaţie în spaţiul public şi-au propus să facă „o spălare de creieri cetăţenilor”.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a publicat marţi, la două zile de la arestarea sa, o anchetă care arată, potrivit lui, o schemă de corupţie orchestrată de Vladimir Putin şi anturajul său pentru a-şi asigura un „palat”.

Ancheta a fost însoţită de un apel al opozantului către ruşi să iasă în stradă sâmbătă şi să manifesteze împotriva puterii. 

Peste 3.300 de manifestanţi au fost arestaţi în cursul protestelor desfăşurate sâmbătă în Rusia pentru eliberarea opozantului Aleksei Navalnîi şi împotriva regimului condus de Vladimir Putin, a anunţat ONG-ul OVD-Info. O participantă la proteste este în stare gravă după ce a fost rănită în timpul intervenţiei în forţă a poliţiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite