Vladimir Putin? Da! George Simion? Ba...

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă trăiam într-un stat european normal, cu bărbaţi (nu mimi!) de stat, reacţiile la gestul clar ostil, provocator, subversiv, de inspiraţie FSB, al autorităţilor trecătoare de la Chişinău, ar fi fost pe măsura abuzului comis prin expulzarea cetăţeanului european român George Simion, a cărui voce publică are impact la cei ce privesc spre RM ca spre ceea ce a fost RDG, un artificiu istoric moscovit.

Într-un stat normal, Sanctitatea Sa, nu Papa de la Roma, ci locatarul numărul 1 de la Cotroceni, ar fi anunţat, cu ocazia plecării spre Italia, că a telefonat celui ce se crede omologul său, în vândutul Chişinău – răsăritenilor, de oficialii banali actuali -, pentru a lămuri, cu dezirabilă înţelepciune, situaţia demnă de săptămânalul “Charlie Hebdo”. 

Nu s-a întâmplat aşa. 

Sanctitatea Sa dovedind, din nou, o indiferenţă ce nu are nimic în comun cu atribuţia unui preşedinte democrat, de a veghea la apărarea demnităţii fiecărui cetăţean din statul care îi asigură remuneraţia de şef peste o Românie ce spera să fie altfel condusă. 

Şi nu este. 

Într-un stat normal, cardinalul de la Palatul Victoria - între două ironii privind programul de sâmbătă şi duminică al marilor magazine, cele menite să scoată banii din buzunarele românilor – ar fi bătut şaua presei de pe Dâmboviţa, ca să înţeleagă mârţoaga omologului de pe Bîc, că arnăuţii sovietici, de la SIS-ul controlat de KGB/FSB, precum şi cei de la MAI, dominaţi de învăţătura lui Marx, Engels şi Lenin - binecuvântat fie numele lui Putin (vorba vine) – au sărit calul.

Toţi fiind pasibili, cu acte în regulă, de trimitere, spre dreaptă cumpănire, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. 

Ceva, ceva pare că a făcut premierul de la Bucureşti, de vreme ce omologul din Chişinău brusc s-a zgribulit.

Apoi chipurile s-a stropşit, la Eminenţa Sa, Oleg Bălan, oleacă de menestrel sovietic la Ministerul rusificat al Afacerilor Interne, de peste Prut şi la purtătorul de cipilică aparent cardinală, oricum roşie, Mihai Bălan, mazeta Serviciului de Informaţii şi Securitate, adică de Dezinformare Programată pentru Siguranţa Regimului Comunist, din RM, o palidă înfăţişare geopolitică, în raport cu ceea ce a fost RDG. 

Recapitulăm? 

Prim-ministrul Chiril Gaburici a mimat public tragerea la răspundere a celor doi bălani, mai sus menţionaţi, într-un stil în care fie...

...a spus adevărul, că Bălan 1 şi Bălan 2 au acţionat de capul lor, lucru care dacă ar fi real ar atrage demiterea lor imediată, fie... 

...a dorit să dea un semnal public că Bălanii din RM primesc ordine din altă parte, ceea ce nu ar fi o noutate, motiv pentru care, cu ceva timp în urmă, ceream, tot în acest areal electronic, demisia Bălanului, cu cipilică ideologică roşie, de la SIS. 

Într-un stat normal, omologul de la Bucureşti, al Bălanului de la SIS, ar fi pus pe purtătorul de cuvânt să răspundă, scurt, ferm, ironic şi la obiect, la mârşăvia Serviciului de Informaţii şi Securitate din RM, cu un comentariu pe măsura glumei proaste, demnă de Radio Erevan, Radio Tiraspol, etc. 

Într-un stat normal, titularul de la menestrelul român pentru Afacerile Interne, care trebuie să se raporteze, la situaţia din RM, precum se raporta omologul său din Germania Federală, la RDG, ca la o problemă internă, atunci a germanilor, acum a românilor, ar fi avut o reacţie în spaţiul public, care să pună pe gânduri pe băieţii de mingi ai ambasadorului rus de la Chişinău. 

Cetăţeanul român, liderul unionist, George Simion, era de multă vreme pândit de o asemenea măsură a autorităţilor guberniei de peste Milcovul de azi. 

Nu pentru că ar fi fost un pericol, el şi colegii lui, el şi conaţionalii care îi urmează îndemnul de a ieşi în stradă. 

Nici pentru că s-ar putea ca demonstraţiile din anul 2015 să devină comparabile cu acelea care au dus la plecarea lui Vladimir Voronin din biroul preşedintelui landului de peste Prut, prin urmare să genereze destructurarea unei coagulări sociale cu nici trei milioane de păcăliţi, de Păcălicii puterii şi opoziţiei actuale parlamentare, de la Chişinău. 

Recapitulăm? 

Vladimir Putin a marcat recent un an de la împlinirea “idealului unităţii neamului rusesc”, respectiv reunificarea, pe calea armelor, a peninsulei Crimeea cu Federaţia Rusă, călcând în picioare dreptul internaţional. Şi are cotă de încredere naţională de peste 85%. 

George Simion a încercat, pe cale strict democratică, respectând prevederile legale din stânga Prutului, să mai organizeze o manifestare publică menită să menţină viu idealul unităţii neamului românesc, în mod paşnic. Şi este o persoană nedorită, în următorii cinci ani, în RM. 

Cam cât mai speră unii că va mai fi Putin la Kremlin. 

Disperare mare, în rândul cocotelor politice pro-răsăritene, de la Chişinău. Dar, de ceea ce le este frică nu au cum să scape. 

Nici cocotele, nici arnăuţii cu nume de bălani, din oastea năimită a trădătorilor de neam şi de Adevărata Ţară, nu vor evita soarta liderilor redegişti. Probabil mai devreme decât se aşteaptă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite