Politicianul rus Vladimir Jirinovski: „A venit timpul să dăm vestul Ucrainei Poloniei, României şi Ungariei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi, în plenul Parlamentului rus, liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski a redesenat harta „Ucrainei adevărate“ şi a propus Poloniei, Ungariei şi României să-şi ia teritoriile înapoi, relatează agenţia de ştiri „Novîi Region“.

Excenticul deputat a menţionat că regiunile de est ar urma să revină Rusiei. „Consider că a venit timpul să intoarcem pământurile Rusiei sub drapel rusesc, lucru evident, nu şi teritoriile Ucrainei de Vest - ele au fost în perioada regimului stalinist alipite corect la Uniunea Sovietică, pentru a opri înaintarea armatei germane «...» să le întoarcem Poloniei, Ungariei şi României“, a declarat Jirinovski, în plenul Dumei de stat, citat de „Novîi region“.

„Acestea au fost teritorii ale polonezilor - Luţk, Lvov, Ternopol, Ivano-Frankovsk şi Rovno. Regiunile de vest sunt ale ungurilor. Am fost de multe ori la Ujgorog, acolo toţi vorbesc maghiara şi rusa şi nu au nicio treabă cu Ucraina. Şi, de asemenea, Cernăuţi. Aici, în general nu a existat nicio înţelegere. Stalin, pentru apetitul său, a luat şi Cernăuţiul, fie nu a avut nicio înţelegere cu Hitler“, a spus Jirinovski, accentuând ca a venit vremea să le întoarcem.

„România, Ungaria, Polonia sunt trei ţări membre NATO. Mai ales, Poloniei - cinci regiuni. Atunci va dispărea şi noţiunea de fascism şi rasism. Să se ocupe polonezii cu asta, şi ungurii, şi românii“, a continuat politicianul rus.

Partea centrală a Ucrainei, în viziunea lui Jirinovski, reprezintă „Ucraina adevărată“ (regiunile Cernigov, Hmelniţki, Poltava, Viniţa, Kirovograd, Kremenciug şi Kiev), fără vestul ţării şi fără partea de est care ar trebui să revină Rusiei. „Patrioţii din Ungaria, Polonia şi România trebuie să profite de acest moment. Când nu există stat, trebuie să exite proprietar pentru fiecare teritoriu - ruşii la est, polonezii şi alţii - la ves. Iar cu Kievul o vom decide mai târziu“, a spus Jirinovski.

Crimeea face parte din componenţa Rusiei începând de la semnarea, marţi, a acordului de anexare de către preşedintele rus Vladimir Putin şi de  noii lideri ai acestei peninsule din sudul Ucrainei, a anunţat Kremlinul într-un comunicat.

Tot astăzi, vicepremierul rus, Dmitri Rogozin a declarat că pe 20 martie, în cadrul unei şedinţe cu reprezentanţii tuturor ministerelor relevante, Federaţia Rusă va discuta despre „situaţia privind blocada Transnistriei“. Asta după ce Kievul a închis practic accesul pe teritoriul său a cetăţenilor ruşi, bărbaţi între 17 şi 65 de ani, de teamă ca aceştia să nu destabilizeze situaţia din regiunea Odesa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite