Vladimir Cebotari: Vom colecta propunerile oamenilor, iar acestea vor forma programul de guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Democrat intenţionează să lanseze o campanie extinsă pentru a colecta propunerile cetăţenilor pentru programul de guvernare. Declaraţia a fost făcută de vicepreşedintele formaţiunii Vladimir Cebotari, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prime TV, transmite IPN.

„Vom lansa o campanie extinsă în cadrul căreia vom colecta propunerile oamenilor, care, pentru prima dată, vor forma propriul lor program de guvernare. Sarcinile se rezolvă acasă şi noi aducem Europa acasă. Noi ne propunem să colectăm problemele în baza cărora vom guverna”, a spus politicianul. Potrivit lui, cetăţenii vor fi chemaţi să participe şi la discuţiile în care sunt căutate soluţii pentru aceste probleme.

Vicepreşedintele PDM a mai spus că este benefic sistemul mixt de vot pentru că politicienii pe care trebuie să-i desemneze cu mandat trebuie să vină din rândul cetăţenilor.

„De aceea, este bun acest sistem mixt, pentru că ne permite în circumscripţii să fie identificaţi oamenii care au responsabilitate personală faţă de aceşti cetăţeni, care vin cu vocea lor în Parlament, care merg şi dau darea de seamă faţă de cetăţeni. Trebuie să existe mecanisme foarte clare, astfel ca oamenii care nu-şi fac treaba, să fie daţi la o parte”, a spus politicianul.

Despre remanierile în Guvern, Vladimir Cebotari a menţionat că nu trebuie să se creeze impresia că oamenii care vor fi scoşi din funcţii vor fi trataţi rău. Fiecare din ei şi-a făcut misiunea bine pentru perioada în care a fost mandatat.

„Acum este timpul pentru schimbări în Guvern. Cel mai important este ca aceste schimbări să fie făcute în interesul cetăţeanului”, a spus vicepreşedintele PDM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite