Vladimir Cebotari susţine că Andrei Năstase este un „analfabet juridic”, după ce ministrul de Interne a cerut ridicarea imunităţii parlamentare a lui Plahotniuc

Vladimir Cebotari susţine că Andrei Năstase este un „analfabet juridic”, după ce ministrul de Interne a cerut ridicarea imunităţii parlamentare a lui Plahotniuc

Vicepreşedintele PDM Vladimir Cebotari consideră că ministrul de Interne, Andrei Năstase, nu este în drept să solicite ridicarea imunităţii parlamentare al lui Vlad Plahotniuc, pentru că acest lucru l-ar putea face doar Procuratura Generală.

„Mie îmi este ruşine că noi avem un astfel e ministru al MAI care îşi permite să amăgească atât de obraznic toată lumea, parcă toţi am fi nişte analfabeţi (...) Nu am alt cuvânt în adresa lui decât analfabet juridic. Aceată solicitare poate veni doar de la Procuratură şi doar Procuratura poate să vină cu atfel de solicitare în adresa unor persoane care sunt protejate de imunitate parlamentară. Numai dacă sunt probe veridice şi foarte clare”, a declarat Vladimir Cebotari în timpul şedinţei Parlamentului.

Ministrul de Interne al Republicii Moldova, Andrei Năstase, a semnat un denunţ către Procuratura Generală pe numele liderului PDM, Vlad Plahotniuc, dar şi pe numele judecătorilor Curţii Constituţionale (CCM), pe care îi acuză de uzurparea puterii de stat şi solicită Procuraturii Generale să investigheze acest caz.

Andrei Năstase a solicitat ridicarea imunităţii parlamentare a lui Vlad Plahotniuc şi iniţierea urmării penale atât pe numele democratului, cât şi pe numele judecătorilor CCM.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: