Vladimir Cebotari: Rezoluţia PE este neplăcută, politic dificilă, şi va aduce consecinţe pentru cetăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SummaryChisinau (IPN)Vicepreşedintele PDM Vladimir Cebotari susţine că rezoluţia Parlamentului European prin care se recomandă Comisiei Europene să suspende orice plăţi prevăzute de asistenţă macrofinanciară, dar şi sprijinul bugetar pentru Moldova, este neplăcută, politic dificilă şi va aduce consecinţe pentru toţi cetăţenii. Însă PDM are soluţii, astfel încât aceştia să nu simtă disconfortul care putea fi creat prin rezoluţie.

Potrivit lui, spre regret, rezoluţia, care a fost aprobată în mare grabă, fără discuţii şi clarificări, a admis un şir de declaraţii greşite. „Rezoluţia nu schimbă pentru noi abordarea în cursul nostru european, în angajamentele pe care noi le avem şi toate proiectele pe care noi le-am anunţat”, a spus Vladimir Cebotari, transmite IPN.

Întrebat fiind dacă se va ţine cont de recomandările Parlamentului European, fixate în rezoluţie, privind consultarea opiniei ONG-urilor şi a presei, când Parlamentul va adopta în lectură finală Codul Audiovizualului, Vladimir Cebotari a menţionat că proiectul de document este propus şi redactat de societatea civilă şi reprezentanţi ai presei şi că nu este nevoie de rezoluţie pentru ca guvernarea să continue să-şi onoreze angajamentele. „Suntem serioşi pentru ca să nu avem nevoie de astfel de hârtii”, a spus vicepreşedintele PDM.

Parlamentul European a adoptat, pe 5 iulie, o rezoluţie prin care recomandă Comisiei Europene să suspende orice plăţi prevăzute de asistenţă macrofinanciară, dar şi sprijinul bugetar pentru Republica Moldova. Europarlamentarii consideră că orice decizie privind plăţile viitoare ar trebui să se ia numai după alegerile parlamentare planificate şi cu condiţia ca acestea să aibă loc în conformitate cu standardele recunoscute la nivel internaţional şi să fie evaluate de către organisme internaţionale specializate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite