Vladimir Cebotari: Nu sunt convins că Stoianoglo este cel pe care şi l-ar dori Igor Dodon la şefia Procuraturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul democrat Vladimir Cebotari declară că are impresii bune despre candidatul înaintat preşedintelui Igor Dodon de către Consiliul Superior al Procurorilor la şefia Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo, transmite IPN.

Potrivit lui, pretendentul selectat de CSP se bucură de respect în rândul procurorilor, dar că nu este convins că acesta ar fi candidatul pe care şi l-ar dori preşedintele Igor Dodon în funcţie. Din acest punct de vedere, Vladimir Cebotari este sceptic în privinţa desemnării. 

Vladimir Cebotari susţine că Alexandr Stoianoglo are reputaţia unei persoane care se evidenţiază prin opinie separată şi care luptă pentru punctul său de vedere. „Lumea mai zice că el nu este persoana care ar putea fi „îndoită”, aşa cum spunem noi popular, de către politicieni. Să sperăm. Mi-aş dori acest lucru”, a menţionat Vladimir Cebotari la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8.

Cebotari spune că nu există certitudine că preşedintele Igor Dodon va accepta candidatura lui Alexandru Stoianoglo în fruntea Procuraturii Generale. 

„Eu sunt convins că încă nu toate lucrurile sunt decise şi nu sunt convins că, dacă vorbim despre preferinţele politice, acesta este candidatul pe care şi l-ar dori preşedintele Igor Dodon din simplul motiv că, dorim sau nu, el a fost legat de Partidul Democrat şi acest lucru ar putea să-l deranjeze pe preşedinte şi pe socialişti”, a afirmat democratul.

Deputatul PAS Mihai Popşoi spune că nu a fost surprins de decizia Consiliului Superior al Procurorilor. Potrivit lui, era cunoscut faptul că Alexandr Stoianoglo, la fel ca şi Veaceslav Soltan erau favoriţii socialiştilor încă de când le-au fost acordate punctaje maxime de către reprezentantul preşedintelui Parlamentului în cadrul comisiei de preselecţie a candidaţilor la funcţia de procuror general.

„Cât priveşte profesionalismul domnului Stoianoglo, nu am motive să-l critic. Din memoria mea pe când lucram în cadrul Ambasadei americane şi dumnealui era deputat democrat mi-aduc aminte doar de bine despre el”, a concretizat deputatul. Totodată, Mihai Popşoi spune că nu îşi poate pune mari speranţe în faptul că Alexandr Stoianoglo, dacă va fi desemnat şeful Procuraturii Generale, va intenta dosare pe finanţarea externă a Partidului Socialiştilor, pe interese obscure de afaceri ale membrilor PSRM. 

„Acest lucru e o bilă neagră din start pentru domnul Stoianoglo”, a continuat deputatul.

Consiliul Superior al Procurorilor i-a propus şefului statului candidatura lui Alexandr Stoianoglo pentru numirea în funcţia de procuror general. În urma desfăşurării probei interviului, Stoianoglo a fost anunţat candidatul cu cel mai mare punctaj.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite