Vladimir Cebotari: Acordul de Asociere este în afara negocierilor cu PSRM, el trebuie să fie implementat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acordul de Asociere semnat de Republica Moldova cu Uniunea Europeană este în afara negocierilor cu Partidul Socialiştilor pentru formarea unei majorităţi parlamentare. Declaraţia aparţine vicepreşedintelui PDM Vladimir Cebotari.

Potrivit lui Cebotari, Acordul trebuie să fie implementat pentru că Moldova are asumate anumite angajamente. Democratul a declarat la emisiunea „Replica” de la postul de televiziune Prime că PDM este suficient de flexibil pentru a găsi un compromis în crearea unei guvernări.

Vladimir Cebotari spune că democraţii nu se ţin de fotolii, inclusiv de cel de preşedinte al Parlamentului. „Dacă PSRM consideră că pentru ei este foarte important pentru a-şi duce la capăt angajamentele faţă de oameni, să deţină funcţia de speaker, noi nu vedem mare probleme în aceasta. Avem toată flexibilitatea necesară să găsim compromis pe toate problemele care pot contribui la îmbunătăţirea vieţii oamenilor, bunăstării lor şi a stării de lucruri în Republica Moldova”, a menţionat politicianul.

Vicepreşedintele PDM spune că în prezent în formaţiune nu s-a discutat despre funcţii şi poziţii, dar este necesar să se vadă mai întâi care vor fi priorităţile pe care le vor pune în discuţie socialiştii. „În funcţie de priorităţi, vedem care vor fi poziţiile şi oamenii cei mai buni în poziţiile-cheie ca să le realizeze”, a declarat Vladimir Cebotari.

Politicianul spune că proiectele începute de PDM cum ar fi „Drumuri bune”, „Prima casă” vor fi printre priorităţile democraţilor în discuţia cu socialiştii pentru crearea viitoarei coaliţii. „Este adevărat, noi cu Partidul Socialiştilor suntem concurenţi politici, dar în acelaţi timp, atât ei, cât şi PDM au drept priorităţi sau cel puţin promisiuni problemele sociale ale populaţiei”, a notat Vladimir Cebotari.

Pe data de 31 mai, Partidul Democrat a lansat o invitaţie către Partidul Socialiştilor pentru o discuţie, „astfel încât să se vadă dacă poate fi găsită o formulă de colaborare parlamentară, care să aibă la bază aşteptările şi priorităţile cetăţenilor”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite