Vladimir Ţurcan, şef la SIS? Sergiu Mocanu: Ar fi candidatura numărul unu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

Deputatul PSRM Vladimir Ţurcan ar putea ajunge în funcţia de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate cu voturile deputaţilor ACUM - PSRM, la propunerea lui Igor Dodon. Cel puţin aşa susţine liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu.

Sergiu Mocanu a declarat, în cadrul emisiunii sale pe Youtube, că a făcut anunţul respectiv pentru a încerca să zădărnicească numirea lui Ţurcan în această funcţie.

Liderul Antimafie a dat de înţeles că Vladimir Ţurcan ar fi omul Moscovei pentru şefia SIS.

„Ăsta ar fi candidatura numărul unu pentru şef la SIS. Eu încerc să spun lucru acesta, poate încercăm să contracarăm această numire. Dacă reuşim să contracarăm acestă numire, va veni unul spălăţăl, gen Kulminski, din ăştia mai noi, care sunt tot de acolo”, a declarat Sergiu Mocanu.

De precizat că funcţia de director SIS este vacantă, după ce Parlamentul l-a demis din funcţie pe Vladimir Botnari.

De asemenea, deputaţii ACUM şi PSRM au modificat legea cu privire la SIS, aşa încât şeful instituţiei să poată fi desemnat de preşedintele ţării, însă numit în funcţie de Parlament, iar activitatea instituţiei să fie coordonată de preşedintele ţării. În plus, dacă până acum Parlamentul numea în funcţie un adjunct la SIS la propunerea directorului, odată cu modificarea legii, şefului statului îi va reveni această atribuţie.

Amintim că Vladimir Ţurcan este fost ministru de Interne (1997 - 2001). În perioada 2002 - 2005, a fost ambasadorul R.Moldova la Moscova, după care a ocupat fotoliul de deputat din partea Partidului Comuniştilor, condus de Vladimir Voronin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite