Vlad Plahotniuc promite noi majorări de pensii şi salarii pentru unele categorii de persoane. Cine ar urma să beneficieze de noua promisiune a democratului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pdm.md
FOTO pdm.md

Liderul PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, continuă lista de promisiuni în contextul „reformei salarizării”. De această dată, democratul susţine că situaţia economică din ţară permite creşterea de salarii pentru personalul medical finanţat de Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM), care, potrivit lui, ar fi în număr de circa 41 de mii de oameni.

„Medicii vor primi majorare cu 20%, iar personalul medical cu 10%”, a declarat Vlad Plahotniuc într-un briefing de presă marţi, 13 noiembrie.

Plahotniuc susţine că, „datorită creşterii economice solide”, există posibilitatea de a majora nu doar salariile, dar şi pensiile.

„A fost luată decizia ca noi, din 1 ianuarie 2019, să majorăm salariile pentru o categorie largă de pensionari. Aici vorbim de o majorare la acei pensionari care primesc pensia mai mică decât minimul de existenţă, adică de până la 1.589 de lei. Ei vor beneficia de o majorare de circa 10%. Această majorare de 10% este suplimentară majorării pensiilor care are loc în fiecare an la indexarea pensiilor”, a subliniat Plahotniuc.

Amintim că liderul PDM, controversatul om de afaceri, Vlad Plahotniuc, a anunţat marţi, 23 octombrie, că Guvernul iniţiază „reforma salarizării”, iar din 1 decembrie 2018, salariile bugetarilor ar urma să crească pentru unele categorii cu 90%. Democratul justifică această reformă prin faptul că economia ţării se află într-o ascensiune.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite