Vlad Plahotniuc ar fi părăsit SUA. Cum comentează Andrian Candu informaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul grupului parlamentar Pro Moldova Andrian Candu s-a arătat sceptic în privinţa veridicităţii informaţiei potrivit căreia ex-liderul Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc ar fi părăsit Statele Unite ale Americii în favoarea unei ţări din America Latină. Potrivit lui, Vladimir Plahotniuc nu are de ce să schimbe „una dintre cele mai faine ţări din punct de vedere al justiţiei”, transmite IPN.

Rugat să confirme sau să infirme informaţia de ultimă oră privind schimbarea locului de trai al ex-liderului democrat, Andrian Candu a răspuns că Vladimir Plahotniuc se află în SUA, „unul din cele mai dezvoltate sisteme occidentale de drept, cu o anumită cerere şi cu un anumit dosar de azil”. „Dumnealui se află într-o ţară în care legea e lege, sistemul e sistem, politicul e politic, practic una dintre cele mai faine ţări din punct de vedere al justiţiei”, a declarat Andrian Candu în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la JurnalTV.

Referindu-se la acuzaţiile din partea fostului prim-ministru Ion Sturza, care l-a calificat drept „expert în structurarea afacerilor lui Plahotniuc în offshore-uri”, Andrian Candu a menţionat că afacerile asumate de Vlad Plahotniuc erau structurate prin Olanda, „jurisdicţie foarte transparentă, cu legislaţie foarte bine pusă la punct din punct de vedere, inclusiv, a tot ceea ce înseamnă împotriva spălării banilor”.

„Eu i-am spus d-lui Plahotniuc în anul 2008, 2009 că cel mai bine este să fie structurate afacerile folosind anume jurisdicţie ca Olanda, fiindcă este una dintre cele mai bune jurisdicţii din punct de vedere al impozitării”, a spus Andrian Candu.

Vladimir Plahotniuc a plecat din Republica Moldova acum un an, după ce partidul condus de el a cedat guvernarea. Lui i se aduc mai multe învinuiri, inclusiv de capturare a justiţiei şi de organizare a grupurilor criminale în sfera spălării banilor.

https://www.ipn.md/ro/andrian-candu-vladimir-plahotniuc-se-afla-intr-o-tara-7965_1074270.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite