Vlad Plahotniuc, noul preşedinte al Partidului Democrat din Moldova: „Oamenii îşi doresc politicieni de acţiune, nu demagogi“

Vlad Plahotniuc, noul preşedinte al Partidului Democrat din Moldova: „Oamenii îşi doresc politicieni de acţiune, nu demagogi“

FOTO pdm.md

Partidul Democrat din Moldova şi-a convocat sâmbătă, 24 decembrie, cel de-al VIII-lea Congres. Principalul moment al evenimentului l-a constituit alegerea conducerii formaţiunii. S-a luat decizia ca votul să aibă fie în mod deschis. Astfel, în funcţia de preşedinte al PDM a fost ales Vlad Plahotniuc cu vot unanim.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vlad Plahotniuc a fost propus la funcţia de preşedinte al PDM de către fostul lider al formaţiunii, Marian Lupu.
 
„Oamenii îşii doresc politicieni de acţiune, nu demagogi...De fiecare dată când plecam la un drum nou eu evaluam scopul şi mijloacele cu care să realizez acest scop. Nu-mi puteam permite să preiau conducerea PDM, făra ca dumneavoastră sa aveţi posibilitatea să analizaţi scopul meu şi cu ce proiect aş veni la conducerea PDM.
 
Proiectul meu politic are două componente, de dezvoltare a PDM şi a clasei politice. Al doua componentă este legată de dezvoltarea Republicii Moldova.
 
A venit momentul ca PD să vină cu o nouă modalitate de a face politică. M-am gândit mult cum am trebui noi să ne poziţionăm şi ce ar trebui să facem ca să mărim numărul de susţinători ai PDM. După multe opţiuni pe care le-am examinat am înţeles că soluţia e simplă - cel mai bun loc pe care PD trebuie să-l ocupe nu este pe scena politică, dar trebuie odată să ne coborâm printre oameni, să nu mai privim de sus. Când un partid are posibilitatea să facă asta, dacă nu atunci când este la guvernare”, a declarat Vlad Plahotniuc
 
Prim-ministrul Republicii Moldova, democratul Pavel Filip, a fost ales în calitate de vicepreşedinte al formaţiunii.
 
La congres au participat aproximativ 1.000 de delegaţi din toate raioanele ţării.
    
Au fost prezenţi invitaţi din partea şi altor partide politice, reprezentanţi ai mediului academic şi cultural, precum şi reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău.
 
De asemenea, printre invitaţi s-a enumerat şi secretarul general al Internaţionalei Socialiste, Luis Ayala, fostul premier român, Victor Ponta, precum şi alţi oficiali din România, Ucraina şi Georgia.
 
Vlad Plahotniuc a deţinut din anul 2010 funcţia de prim-vicepreşedinte al PDM.


Amintim că Marian Lupu şi-a depus mandatul de preşedinte al Partidului Democrat la şedinţa Consiliului Politic din 10 decembrie 2016. Politicianul a anunţat atunci că nu-şi va înainta candidatura pentru nou mandat la Congresul din 24 decembrie.

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: