Vlad Plahotniuc: „Excluderea lui Tkaciuk, Petrenco şi Muntean a consolidat PCRM“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politicianul şi omul de afaceri Vlad Plahotniuc neagă acuzaţiile lansate de comuniştii înlăturaţi de la conducerea PCRM precum că ar încerca să distrugă formaţiunea din interior. Democratul spune că prin această decizie Vladimir Voronin, din contra, a întărit poziţiile PCRM.

Într-un interviu pentru portalul Unimedia, care pare a fi publicitar, prim-vicepreşedintele Partidului Democrat susţine că excluderea lui Mark Tkaciuk, Grigore Petrenco şi Iurie Muntean din organele de conducere ale PCRM nu e cel mai bun lucru care trebuia să se întâmple, din punctul de vedere al PD şi al partidelor din coaliţia de guvernare.

„Aceste trei personaje au devenit tot mai influente în PCRM, în special în ultimul an, iar acest lucru s-a văzut în gafele uriaşe pe care le-au făcut comuniştii, eşecuri după eşecuri, revoluţii de catifea şi moţiuni stupide. Eu aş fi preferat un PCRM în care cei trei să rămână la fel de influenţi, asta ar fi fost calea sigură spre distrugerea partidului. Deci cei care se bucură că aceştia au fost eliminaţi, nu iau în calcul un lucru foarte important: Voronin a dat lovitura şi a ieşit întărit din asta, el îşi curăţă strategic partidul şi, din păcate, am senzaţia că nu a făcut altceva decât să şi-l consolideze şi să-şi întărească poziţia în partid“, a explicat Vlad Plahotniuc.

Potrivit lui, intrigile şi tensiunile pe care le-au creat cei trei în partid au slăbit foarte tare PCRM în ultimul timp şi l-ar fi slabit şi mai tare până în alegeri. „Să nu va imaginaţi că Voronin i-a exclus doar pentru că au gura mare şi au făcut prostii. Ei au şi pretenţii foarte mari şi era evident că vor pretinde să-şi pună oamenii lor pe lista. Iar lupta asta, dacă ar fi început înainte de alegeri, ar fi slăbit foarte tare PCRM. Eu cred că Voronin nu a făcut altceva decât să profite că cei trei şi-au dezvăluit planurile şi să-i deconecteze la timp, până nu-l deconectau ei“, a mai spus Plahotniuc.

În ceea ce priveşte acuzaţiile la adresa sa, democratul susţine că acestea au avut drept scop compromiterea lui Voronin. „Ce e nou în astfel de acuzaţii? Ce vi se pare nou când nişte laşi ies şi spun «Plahotniuc a făcut asta», ca să-şi justifice prostiile pe care le fac şi neputinţa? Tkaciuk şi Petrenco nu pe mine m-au vizat, ci au vrut să-l compromită pe Voronin, ca să scape de excludere. Se vede că partidul nu le-a înghiţit schema şi i-a exclus din conducere. Deja sunt atât de uzate schemele astea, încât mă miră că mai apelează la ele. Ei şi mai departe vor încerca să sperie electoratul cu astfel de metode şi probabil se vor alege cu o nouă excludere, de data asta din partea oamenilor şi din politică. Eu n-am nicio problemă, să spună în continuare că Plahotniuc distruge PCRM şi tot ce mai vor, important e că până bat ei din gură noi să câştigăm alegerile“, a precizat Vlad Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite