Vlad Kulminscki: Cred că PDM şi PSRM poartă deja negocieri pentru a forma o coaliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
s

Vlad Kulminski, directorul executiv al Institutului pentru Iniţiative Strategice, este de părere că între socialişti şi democraţi va avea loc o alianţă tehnică şi consideră că, cel mai probabil, nu vor avea loc alegeri anticipate pentru că în orice gen de colaborare, PDM îşi va păstra pârghiile-cheie ale puterii. Declaraţia a fost făcută în platoul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

„Eu cred că negocieri între democraţi şi socialişti deja au loc. Probabil, ele niciodată nu au încetat. Acestea sunt negocieri care se poartă fără camere de luat vederi, negocieri care se poartă referitor la problemele substanţiale – împărţirea instituţiilor statului”, afirmă Vlad Kulminski.

Analistul politic Victor Gurău consideră că până la 26 mai, atunci când vor avea loc alegerile în Parlamentul European, nu vor avea loc niciun fel de negocieri. În opinia lui, de acest scrutin depind foarte multe. Analistul consideră că, până atunci, orice mişcare a vreunuia dintre jucătorii mari va fi perdantă . „Cel mai probabil, mergem spre alegeri anticipate. În prezent nu am argumente în favoarea „duetului Dodon-Plahotniuc” căruia i s-a făcut atât de multă publicitate. Pentru că în politică fiecare îşi „cântă” propria partitură şi vrea să obţine un rezultat maximal”, a menţionat Victor Gurău.

În opinia lui, pentru democraţi ar fi convenabil o coaliţie între ACUM şi PSRM pentru că timp de câteva luni niciun Parlament nu ar reuşi deoligarhizarea ţării şi în această perioadă ar rămâne toată resursa administrativă în mâinile PDM. În plus, democraţii nu vor face parte dintr-un proces de negocieri, consideră Victor Gurău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite