Vlad Filat, mesaj din penitenciar: Sunt la dispoziţia Comisiei parlamentare pentru elucidarea fraudei bancare pentru a oferi informaţiile pe care le deţin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat la Curtea de Apel FOTO Alexandru Tarlev

Ex-premierul Republicii Moldova Vlad Filat, condamnat la nouă ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă, s-a adresat către preşedintele Comisiei parlamentare pentru elucidarea fraudei bancare, Alexandru Slusari, pentru a-l anunţa că este dispus să ofere informaţiile pe care le deţine şi pentru a răspunde la întrebările care sunt de interes.

„Dacă reuşeam să-l demit şi pe Procurorul General de atunci Zubco, dar şi pe fostul guvernator Drăguţan sunt sigur că nu ajungeam la frauda bancară, evitam tragedia din Pădurea Domnească şi multe alte lucruri rele care s-au întâmplat în acest stat”, se spune într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a lui Vlad Filat, prin intermediul avocaţilor.

Vlad Filat a adus cuvinte de laudă la adresa noii guvernări de la Chişinău şi critici la adresa democraţilor lui Vlad Plahotniuc.

„Am lucrat în patru Guverne, dintre care două le-am condus, înţeleg exact provocările şi sarcinile care sunt în faţa actualului executiv. Cunosc aproape toţi membrii Guvernului actual, le cunosc pregătirea, dar şi caracterul, or în politică dincolo de pregătire, caracterul este determinant. În acest sens, am încrederea că acest Guvern dincolo de speranţa care o oferă cetăţenilor va reuşi să ofere oamenilor ceea ce aşteaptă de atâta şi atâta timp. Un Stat, (căci Ţară avem una) care oferă cetăţenilor libertate, democraţie şi bunăstare. În acest context, modificările legislative şi crearea comisiilor speciale sunt necesare pentru a îndeplini voinţa poporului”, a scris Vlad Filat.


Potrivit lui, „toate speculaţiile Partidului Democrat aflat în „opoziţie”, ce ţin de încălcarea principiilor democratice sunt cel puţin hilare, având în vedere modul în care a înţeles acest partid să guverneze ţara în ultimii 3 ani şi jumătate, iar atunci când vom citi Avizul Comisiei de la Veneţia vom avea confirmarea incontestabilă că acest partid a fost aproape să uzurpeze puterea în stat”.


„Avem Declaraţia Parlamentului Republicii Moldova care recunoaşte caracterul captiv al instituţiilor statului şi necesitatea scoaterii statului din captivitate. Această Declaraţie exprimă voinţa poporului prin aleşii săi în Parlament şi implementarea angajamentelor asumate pentru restabilirea supremaţiei legii şi respectarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor este obligatorie”, a spus ex-premierul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite