Vlad Filat a fost eliberat la solicitarea penitenciarului şi a avocaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat la Curtea de Apel FOTO Alexandru Tarlev

La patru ani de la reţinere, fostul premier Vlad Filat a fost eliberat condiţionat, înainte de termen, prin decizia Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, care a admis demersul penitenciarului şi parţial demersul avocaţilor, transmite IPN.

Instanţa a admis „demersul penitenciarului privind liberarea condiţionată de la executarea pedepsei închisorii stabilită condamnatului Vladimir Filat”. Prin aceeaşi decizie, „a admis parţial cererea avocaţilor privind liberarea de la executarea pedepselor stabilite condamnatului Vladimir Filat prin sentinţa Judecătoriei Buiucani, municipiul Chişinău, din 27.06.2016”.

Termenul de pedeapsă neexecutat este de doi ani, 11 luni şi trei zile.

Prin aceeaşi decizie, Vlad Filat este „liberat condiţionat, înainte de termen, de la executarea pedepselor: privarea de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de cinci ani şi retragerea distincţiei de stat Ordinul Republicii”, stabilite prin sentinţa Judecătoriei Buiucani în iunie 2016.

Vlad Filat este obligat să nu schimbe domiciliul fără acordul organului de supraveghere a modului de executare a pedepsei.

Încheierea Judecătoriei poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chişinău.

Decizia a fost pronunţată de judecătorul Victor Raţoi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite