Vlad Filat despre noul ministru al Finanţelor: Va fi un exponent al PLDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat spune că îl aşteaptă pe noul ministru la PLDM
Vlad Filat spune că îl aşteaptă pe noul ministru la PLDM

Liderul PLDM, Vlad Filat susţine într-un interviu pentru agenţia de presă IPN, că îl cunoaşte bine pe noul ministru al Finanţelor şi că acesta a fost promovat în funcţie de formaţiunea liberal-democrată.

"Am activat împreună cu dl. Arapu în cadrul a două guverne democratice ale Republicii Moldova în perioada de până la venirea comuniştilor la putere. Îl cunosc ca pe un bun profesionist şi sunt sigur că va face faţă cu succes atribuţiilor pe care le are. Apropo, din câte ştiu eu, Anatol Arapu a lucrat împreună şi cu alţi membri ai echipei guvernamentale, inclusiv cu premierul Iurie Leancă şi acest lucru, în opinia mea, îl va ajuta să se încadreze mai uşor în echipă şi să aibă o colaborare bună cu alţi colegi“, a declarat fostul premier.

Potrivit lui Vlad Filat PLDM l-a propus pe Anatol Arapu în funcţia de ministru al Finanţelor şi respectiv el va fi un exponent al partidului, "pentru că avem o mare responsabilitate faţă de eficienţa actului de guvernare“.

Liderul PLDM punctează şi sarcinile pe care le are de îndeplinit noul şef al finanţelor. 

"În primul rând, el va trebui să asigure o bună administrare fiscală, o transparenţă totală a colectării şi utilizării banilor publici, continuarea reformelor în acest domeniu, crearea unor condiţii atractive pentru dezvoltarea mediului de afaceri etc. Nu trebuie să uităm nici de faptul că dl. Arapu va fi implicat plenar în dezvoltarea relaţiilor cu partenerii noştri de dezvoltare, în special cu Fondul Monetar Internaţional, programul de colaborare cu care a expirat în acest an. În faţa noului ministru al Finanţelor stau mai multe sarcini concrete şi aş zice chiar multe provocări. Dar sunt sigur că va reuşi să le facă faţă cu brio“, mai spune Vlad Filat.

Fostul premier precizează că "uşile PLDM tot timpul vor fi deschise pentru profesioniştii cărora nu le este indiferentă soarta ţării lor, care sunt gata să muncească pentru un viitor mai bun. Şi Anatol Arapu este unul dintre ei“.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite