Vlad Filat îl așteaptă pe Jose Barroso la Chișinău: „Mai bine o dată să vezi, decât de o sută de ori să auzi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Vlad Filat are aşteptări enorme de la vizita preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în Republica Moldova. „Această vizită este foarte importantă şi cu certitudine, dincolo de evaluările şi aprecierile rezultatelor, vor fi trasate obiective clare de viitor şi un mesaj foarte clar vizavi de perspectiva de dezvoltare", a declarat Vlad Filat în cadrul emisiunii „Bună seara" la Moldova 1, transmite Info-Prim N

Prim-ministrul a menţionat că vizita oficialului european se pregăteşte de mult timp şi în cadrul ei urmează să se facă o evaluare la faţa locului. „Ştiţi cu ce închei eu vizitele pe care le am cu partenerii noştri, invitându-i la Chişinău? Le spun vorba noastră veche şi adevărată: este mai bine să vezi o singură dată decât de o sută de ori să auzi", a notat premierul.

Vlad Filat a mai spus că anul viitor este unul vital pentru Republica Moldova şi pentru că la sfârşitul lunii noiembrie, la Vilnius, va avea loc următorul Summit al Parteneriatului Estic, către care Republica Moldova se îndreaptă cu obiectivul de a finaliza şi a semna Acordul de asociere cu UE.

„Eu cred că noi în aceşti trei ani de zile am reuşit să aducem rezultate concrete, palpabile în această mişcare a noastră către Europa. Avem ca niciodată relaţii bune, pot să vă spun chiar şi prieteneşti cu parteneri importanţi europeni. Avem agendă foarte clară care vine să fie îndeplinită. Viteza, dar şi calitatea cu care ne mişcăm noi în acest proces de integrare europeană nu cunoaşte precedent", a declarat premierul.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, va efectua o vizită la Chişinău în perioada 29-30 noiembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite