VIDEO Vlad Filat: „Am suficienţi bani ca să merg la fotbal şi să-mi plătesc hotelul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat şi controversatul om de afaceri Renato Usatîi. COLAJ Adevărul
Vlad Filat şi controversatul om de afaceri Renato Usatîi. COLAJ Adevărul

Fostul premier Vlad Filat a spus ieri-seară, la postul public de televiziune, că în viaţă i-au „ieşit în cale şi oameni care s-au dovedit a fi ticăloşi“ şi că ar fi prea mult să comenteze „atacurile“ care i-au fost aduse odată cu publicarea investigaţiei în „Adevărul“ Moldova.

„Am suficienţi bani ca să merg şi la fotbal, şi să-mi plătesc hotelul, şi să-mi asigur orice cheltuieli. Poate că aceste atacuri au fost, într-un anumit sens, orchestrate. Este simplu să vedem de unde vin şi ce ar urmării“, a comentat liderul PLDM, adăugând că „provocări şi acuzaţii sterile neprobate“ au fost şi vor fi. „O să vină timpul când o să vă oferim şi datele necesare“, a mai spus fostul premier.

Săptămâna trecută, „Adevărul“ Moldova a dezvăluit cum anul trecut controversatul om de afaceri Renato Usatîi a finanţat o deplasare de lux a ex-premierului Vlad Filat la München, Germania, pentru a vedea live finala Champions League. Cei doi, plus fiul lui Filat, Luca, au călătorit împreună cu acelaşi avion privat, au locuit în acelaşi hotel de cinci stele şi au stat în aceeaşi lojă VIP de pe Allianz Arena din München, stadionul unde s-a disputat meciul de fotbal dintre Bayern München şi Chelsea Londra.

Pentru cazare, afaceristul a scos din buzunar aproape 1.300 de euro. Dar aceasta a fost, de fapt, cea mai mică sumă cheltuită de el în acele zile. Loja premium de tip VIP Platinum de pe stadionul german a costat peste 37.000 de euro (aproximativ 600.000 de lei moldoveneşti). Banii au fost achitaţi integral de Renato Usatîi, potrivit facturii emise pe 14 mai 2012 de firma de protocol care a intermediat extravaganţa celor trei.

Reacţia lui Vlad Filat o vedeţi la minutul 45.00

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite