Vlad Bătrîncea: Vectorul european a adus moldovenii la sapă de lemn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul socialist Vlad Batrîncea spune că tentativa majorităţii parlamentare de a promova introducea sintagmei „integrare europeană” în Constituţie a fost un spectacol regizat. În declaraţiile pentru presă după votul eşuat din Parlament, Vlad Batrâncea a spus că timp de nouă ani, această ideologie – integrarea europeană a adus moldovenii la sapă de lemn.

Deputatul menţionează că la început vectorul european era susţinut de 70% din populaţie. Iar acum, când popularitatea acestei opţiuni a scăzut, se încearcă introducerea forţată a ei în Constituţie.

„Acest lucru ar fi anti-democratic şi anti-european. Nu poţi impune o ideologie de stat, nu poţi îngrădi în aşa fel libertatea gândirii, libertatea exprimării, Această ar fi o greşeală fatală a Parlamentului. Sunt jocuri ostile şi nu au nimic în comun cu interesul naţional al Republicii Moldova”, a spus deputatul.

Despre ideea organizării unui referendum la acest subiect, anunţată de preşedintele Parlamentarului, Andrian Candu, Vlad Batrîncea a spus că socialiştii întotdeauna au pledat pentru acest lucru. Deputatul este încrezător că, în cazul unui referendum, cetăţenii se vor expune împotriva ideii de integrare europeană. „Integrarea europeană este istorie, o fabulă eşuată”, a afirmat Vlad Batrîncea.

Votul pentru iniţiativa Partidului Democrat de introducere a vectorului european în Constituţie a eşuat. Partidul Liberal, Partidul Liberal-Democrat, Partidul Socialiştilor şi Partidul Comuniştilor nu au susţinut proiectul. Cu 54 de voturi „Pro”, iniţiativa nu a fost promovată. Pentru promovarea unei iniţiative constituţionale este nevoie de 67 de voturi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite