Vlad Bătrîncea, reacţie la apariţia noilor detalii despre dosarul finanţării din străinătate a PSRM: „Dosarul a fost relansat de către Viorel Morari”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si Vlad Batrincea presedinte.md

Vicepreşedintele Parlamentului, socialistul Vlad Bătrîncea, spune că dosarul penal deschis în cazul finanţării din străinătate a PSRM a fost pornit „încă acum patru ani de către fostul regim, pentru a santaja PSRM”.

„Nu le-a reuşit, din simplu motiv că toate acţiunile socialiştilor au fost şi sunt legale. Dosarul a fost relansat de către Viorel Morari, pe care presa l-a numit în ultimii ani procurorul lui Plahotniuc. Cel mai probabil, a fost lansat din nou acest subiect ca linie de victimizare pentru Morari, care e vizat într-un dosar penal”, a scris Vlad Bătrîncea pe pagina sa de Facebook.

Deputatul socialist afirmă că a constatat că PSRM, dar şi principalele instituţii ale statului, Preşedinţia şi Guvernul, au devenit „ţinte ale unor atacuri concertate din partea presei de opoziţie”. 

„Înţelegem caracterul de comandă al acestor materiale denigratoare, dar care nu au niciun substrat factologic real”, a adăugat Bătrîncea.

Amintim că Ziarul de Gardă a publicat luni, 20 ianuarie, un articol despre noile detalii care au apărut în dosarul privind finanţarea ilegală a PSRM din stărinătate. 

investigaţie publicată în 2016 de către jurnaliştii de la RISE Moldova arată că, înainte de alegerile prezidenţiale din Moldova din 2016, PSRM, condus la acea vreme de Igor Dodon, ar fi primit de la o companie offsore creată în Bahamas şi conectată la Federaţia Rusă peste 30 de milioane de lei.

Banii ar fi intrat în Republica Moldova prin intermediul unei companii media, ulterior au ajuns la sponsorii PSRM.

Compania offshore Westerby Limited din Bahamas a transferat aproximativ 33 milioane de lei (1.5 miliaone de dolari) în baza unui contract de împrumut către Exclusiv Media SRL din Moldova, fiind fondată în anul 2011 de o persoană de încredere a lui Dodon, Corneliu Furculiţă, însă administrată de un socialist, Petru Burduja.

Mai târziu, Exclusiv Media SRL împrumută 20 milioane de lei câtorva persoane care sunt şi sponsorii PSRM-lui, bani în sumă de 500.000 fiecăruia. Ca mai apoi, aceştia să doneze banii partidului. Vezi investigaţia integrală realizată de RISE, aici.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite