Vlad Batrîncea: Ne îndreptăm spre o moţiune de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Bătrîncea
Vlad Bătrîncea

Secretarul executiv al PSRM, vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Batrîncea spune că opoziţia va recurge la toate metodele legale pentru a da jos actuala guvernare, pe care o acuză de incompetenţă şi iresponsabilitate în raport cu propriii cetăţeni, notează IPN.

Batrîncea spune că PSRM doreşte să consolideze „toate forţele politice sănătoase şi profesioniste” pentru ca împreună să scoată ţara din impas. Potrivit lui, PSRM chiar pregăteşte un proiect de moţiune de cenzură, dar care va fi depus la momentul oportun.

Vicepreşedintele Parlamentului spune că menirea opoziţiei acum este de a contesta atât la Curtea Constituţională, cât şi pe plan extern toate iniţiativele ilegale şi antisociale ale actualei guvernări. Vlad Batrîncea se arată convins că actuala guvernare nu-şi va finaliza mandatul de 4 ani şi va fi demisă mult mai devreme.

„În prezent, noi lucrăm la aspectele juridice şi demonstrăm că toate iniţiativele acestei guvernări sunt fie ilegale, fie neprofesioniste, fie contravin normelor internaţionale. Luptăm pentru a da jos această guvernare, astfel încât în locul lor să vină oameni responsabili. Probabilitatea de a demite acest Guvern este foarte mare, fiindcă este un Guvern incompetent şi dăunător. Am impresia că şi Maia Sandu este nemulţumită de mulţi miniştri şi chiar de premier. Problema lor este că nu au oameni cu cine să lucreze, de aceea au început a căuta pe la PDM. Oricum ar fi, acest Guvern nu are capacităţi şi ne îndreptăm spre o moţiune de cenzură”, a spus Vlad Batrîncea, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Primul în Moldova.

Batrîncea spune că şi protestele reprezintă un instrument pentru a pune presiune asupra guvernării. El crede, totuşi, că iniţial ar trebui să aibă loc consolidarea forţelor politice, pentru a organiza proteste masive naţionale, fără apartenenţă de partid.

„Presiunea asupra guvernării din partea societăţii creşte. Oamenii au conştientizat că au fost minţiţi. Oamenii deja îşi manifestă nemulţumirea faţă de calitatea acestei guvernări. Oricum ar fi, această situaţie va lua sfârşit doar prin demiterea guvernării. Noi vom recurge la instrumentele accesibile opoziţiei. Protestul este unul din ele. Dar protestele trebuie să fie naţionale, pentru că nu va fi protestul unei singure formaţiuni. Vedem că societatea începe să fiarbă, în Găgăuzia oamenii deja au ieşit la protest. Noi ne propunem şi consolidarea forţelor politice. În prezent avem un bloc cu PCRM, dar dorim să extindem această platformă. Considerăm că toate forţele sănătoase, profesioniste, trebuie să se unească şi să aibă o agendă comună”, a mai spus secretarul executiv al PSRM.

Vicepreşedintele Parlamentului spune că rolul PSRM este de a informa atât populaţia, cât şi partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova despre abuzurile şi ilegalităţile comise de PAS. De asemenea, socialistul a menţionat că PSRM doreşte să obţină la Curtea Constituţională anularea stării de urgenţă instituită de guvernare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite