Vlad Bătrîncea: Guvernarea a iniţiat o campanie de intimidare a opoziţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Bătrîncea.
Vlad Bătrîncea.

Guvernarea a iniţiat o campanie de intimidare a opoziţiei, pentru a distrage atenţia cetăţenilor de la dosarele de rezonanţă în care au fost implicaţi foşti şi actuali guvernanţi. Despre aceasta a vorbit Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, invitat la postul de televiziune ”Primul în Moldova”.

Vicepreşedintele Parlamentului a atras atenţia asupra faptului că actuala putere camuflează lupta cu corupţia prin intentarea dosarelor pe numele opoziţiei, în loc să se ocupe serios de dosarul fraudei bancare, a privatizărilor ilegale sau a celor 40 de deputaţi transfugi de la PLDM şi PL către PDM.

Potrivit lui Batrîncea, prin intermediul unor procurori de buzunar, guvernarea înaintează învinuiri penale membrilor PSRM, în lipsa dovezilor şi a faptelor concrete. Drept exemplu, secretarul executiv al PSRM a dat dosarele pe numele deputatului Radu Mudreac şi a preşedintelui raionului Cahul, Marcel Cenuşă.

”Asistăm la o justiţie selectivă. Unii au parte de indulgenţă, dar ei vor să arată societăţii că acţionează, imitând această luptă, de aceea astăzi unii colegi de-ai noştri sunt ameninţaţi. Noi îi vom apăra pe fiecare din ei, juridic şi pe toate căile democratice. Nu le vom permite să facă din opoziţie un obiect al răzbunării. Noi avem suficiente forţe ca să păstrăm şi să apărăm echipa. Vom cere rezultate pe dosare concrete atât din partea justiţiei, cât şi de la putere care şi-a asumat reforma în domeniu şi lupta cu corupţia, dar nu ceea ce le propun astăzi persoanele loiale din justiţie”, a spus Batrîncea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite