Vlad Batrîncea, despre reţinerea lui Stoianoglo: Se observă nervozitatea guvernării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Bătrîncea, deputat Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor.
Vlad Bătrîncea, deputat Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor.

Opoziţia parlamentară a informat reprezentanţii tuturor misiunilor diplomatice din Republica Moldova despre reţinerea contrară legii a Procurorului General. O spune vicepreşedintele Parlamentului Vlad Batrîncea. Potrivit socialistului, blocul PCRM-PSRM va organiza mai multe acţiuni de protest pentru a apăra statul de drept, notează IPN.

Vlad Batrîncea spune că învinuirile care i se aduc lui Stoianoglo ar fi lipsite de consistenţă, iar dosarul este unul cu tentă politică. Potrivit lui Batrîncea, reţinerea lui Stoianoglo ar fi fost pusă la cale de actuala guvernare, pentru a nu-i permite Procurorului General să facă publice mai multe informaţii compromiţătoare la adresa unor demnitari.

„Stoianoglo a vorbit despre responsabilitatea politică a autorităţilor pe dosarul furtului miliardului. El a fost primul care a recunoscut că există dosare politice şi deţinuţi politici şi şi-a cerut scuze în faţa societăţii pentru această practică. Este un dosar la comandă, este sesizabilă isteria şi nervozitatea guvernării. Maia Sandu şi-a dorit să scape cât mai repede de Stoianoglo, în urma declaraţiilor lui din ultima perioadă. Stoianoglo cu siguranţă va ieşi la libertate, pentru că acesta este singurul scenariu adecvat”, a spus Vlad Batrîncea în cadrul emisiunii „Главный вопрос” de la NTV Moldova.

Batrîncea spune că în următoarele zile vor fi organizate mai multe acţiuni de protest pentru a atrage atenţia societăţii şi a partenerilor externi asupra abuzurilor care ar fi comise de actuala guvernare, sub paravanul luptei cu corupţia.

„Acţiuni de protest vor avea loc şi în următoarele zile, şi duminică. Vom avea o poziţie foarte activă. Noi deja am transmis mesaje de îngrijorare către partenerii de dezvoltare şi reprezentanţii misiunilor diplomatice. Menirea opoziţiei este şi să protesteze, dar şi să vină cu acţiuni concrete, profesioniste. Noi sperăm că vineri el va fi eliberat”, a mai spus Batrâncea.

Socialistul cheamă lumea la protest duminică, 10 octombrie, menţionând că manifestaţia va fi una apolitică, iar participanţii sunt îndemnaţi să nu folosească drapele de partid. Potrivit lui Batrâncea, prin reţinerea lui Stoianoglo guvernarea şi-ar dori distragerea atenţiei opiniei publice de la adevăratele probleme ale societăţii, cum ar fi majorarea preţurilor la carburanţi şi lipsa unei previzibilităţi în privinţa noului contract cu Gazprom.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite