Vlad Bătrîncea: Companiile petroliere se îmbogăţesc azi pe seama moldovenilor datorită relaţiilor de prietenie cu unii deputaţi din PAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Bătrîncea
Vlad Bătrîncea

Practica de a stabili, zilnic, preţul plafon la carburanţi trebuie anulată, deoarece această metodă aduce beneficii doar companiilor petroliere. Declaraţia a fost făcută de către secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, la postul de televiziune NTV Moldova.

„Una dintre primele legi susţinute de PAS în august 2021 a fost cea cu privire la piaţa produselor petroliere, prin care ei au liberalizat acest segment. Statul, cu propriile mâini, şi-a redus din instrumentele sale de a regla preţurile la carburanţi. Azi, petroliştii pot să recalculeze preţurile zilnic, obţinând, astfel, un supra-profit. Această lege trebuie reexaminată, ea poate fi explicată prin relaţiile de prietenie a companiilor petroliere cu unii deputaţi din majoritatea parlamentară”, a declarat Batrîncea.

Şi expertul economic Veaceslav Ioniţă spune că actuala criză a motorinei este cauzată exclusiv de formula de plafonare zilnică a preţurilor la produsele petroliere.

„Această formulă funcţionează în perioade de linişte pe piaţă, dar în perioade de criză şi modificări bruşte doar aruncă piaţa în paralizie totală. Cele mai vagi cunoştinţe de matematică elementară îţi permit să înţelegi acest lucru”, spune Ioniţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite