Vitalie Marinuţa l-a acţionat pe Mihai Ghimpu în judecată pentru defăimare. Mâine va avea loc prima şedinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vitalie Marinuţa l-a acţionat în judecată pe liderul liberal Mihai Ghimpu pentru defăimare şi mâine urmează să se desfăşoare prima şedinţă. Fostul liberal solicită ca Ghimpu să să prezinte probe la toate declaraţiile denigratoare, să-şi ceară scuze public şi să achite daune morale în valoare de un leu.

„Este important să demonstrăm că persoanele cu funcţii înalte, cu bani mulţi sau cu alte „merite“ trebuie să aibă şi bun simţ. Am facut acest gest nu atât în numele meu personal, cât în numele nostru, al cetăţenilor Republicii Moldova“, a scris pe o reţea de socializare liberalul reformator.

Ministrul anunţă că mâine la ora 9.00, la judecătoria sectorului Buiucani a Capitalei, va avea loc prima şedinţa de judecată. „Sunt ferm convins că nu va fi un proces uşor, dar sunt dispus să merg până la capăt. Sper să nu triumfeze bădărănizmului unor actori politici“, comunică Marinuţa.

Solicitat de „Adevărul“, Mihai Ghimpu ne-a spus că „nu face politică în această lună“. „Nu-l recunosc pe acest Marinuţa ca ministru şi nu vreau vorbesc despre el“, a conchis liderul liberalilor.

Precizăm că în aprilie recent, un grup de deputaţi, miniştri, viceminiştri, lideri locali ai Partidului Liberal au cerut reformarea formaţiunii, inclusiv prin schimbarea liderului Mihai Ghimpu cu tânărul primar Dorin Chirtoacă. Ulterior, cei şapte deputaţi au format Grupul reformatorilor liberali şi au declarat că intenţionează să se înregistreze ca şi formaţiune politică. 


 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite