Vitalie Gamurari: Dacă ar fi fost componentă de infracţiune, cei şapte cetăţeni turci nu ar fi fost deportaţi, dar arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ar fi existat componentă de infracţiune, cele şapte persoane de origine turcă nu ar fi fost deportate, dar ar fi fost reţinute, arestate şi puse sub învinuire. Declaraţia a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova, Vitalie Gamurari, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

„Eu sunt sigur că la nivelul Serviciului de Informaţii al Republicii Moldova au existat asemenea informaţii care s-au acumulat şi în momentul în care au constatat că prezenţa şi activitatea acestor persoane prezintă un pericol pentru securitatea naţională, ei au aplicat cadrul normativ respectiv”, a declarat Vitalie Gamurari.

Purtătorul de cuvânt al PDM spune că acţiunile forţelor de ordine nu au fost îndreptate împotriva liceelor, dar împotriva concret a unor persoane. „Mie mi-e interesant dacă din aceşti şapte care au fost declaraţi nedoriţi pe teritoriul Republicii Moldova este vreunul care a încercat să depună dosarul pentru a primi cetăţenia ţării?”, se întreabă Vitalie Gamurari.

Şapte cetăţeni străini, printre care şase directori şi profesori ai reţelei de licee „Orizont”, au fost declaraţi joi, 6 septembrie, indezirabili şi expulzaţi de pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit SIS, cei şapte cetăţeni străini sunt suspectaţi de legături cu o grupare islamistă, grupare despre care există indicii că desfăşoară acţiuni ilegale în mai multe ţări.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite