Viorel Morari, suspendat din funcţia de şef al Procuraturii Anticorupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
viorel morari

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a dispus efectuarea de către două grupuri de procurori a unui control complex al activităţii procuraturilor specializate – Procuratura Anticorupţie şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. Tot astăzi, 9 decembrie, şeful PA, Viorel Morari, a fost suspendat din funcţie, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale se menţionează că obiectivele controalelor constau în evaluarea activităţii acestor două unităţi specializate ale Procuraturii pe toate dimensiunile de competenţă, conform unor indicatori concreţi, menţionaţi în dispoziţii din 2016 şi până în prezent.

Solicitat de IPN, şeful interimar al PCCOCS, Dorin Compan, a declarat că de la crearea instituţiei, 1 august 2016, şi până în prezent, astfel de controale, care să vizeze toate domeniile de activitate, nu au fost efectuate. „Procurorul general a menţionat expres că doreşte să se familiarizeze cu toate activităţile şi cauzele penale care se află în gestiunea procuraturilor specializate. Acesta este scopul controlului. Care vor fi rezultatele vom alfa când va fi finalizat controlul”, a notat Dorin Compan.

Contactat de IPN, Viorel Morari a confirmat această informaţie, însă nu a oferit alte detalii.

Noul procuror general, Alexandr Stoianoglo, a fost învestit în funcţie pe 29 noiembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite