Premierul Iurie Leancă la Verona: „Vă îndemn să beţi vin italian, dar acum este mult mai patriotic să beţi vin moldovenesc. Vă poftesc să-i serviţi şi pe italieni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iurie Leancă, premierul Republicii Moldova FOTO: gov.md
Iurie Leancă, premierul Republicii Moldova FOTO: gov.md

Îndemnul a fost făcut în cadrul întâlnirii cu moldovenii din Verona. Timp de câteva ore, Iurie Leancă a discutat cu moldovenii din diaspora şi despre perspectivele integrării europene a Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat, în cadrul întrevederii cu moldovenii din Verona, premierul a discutat despre situaţia politică din ţară, crearea locurilor de muncă, combaterea fenomenului corupţiei, dar mai ales despre parcursul european al Republicii Moldova.

Premierul Iurie Leancă a dat asigurări că Guvernul întreprinde toate măsurile pentru ca cetăţenii noştri să resimtă cât mai curând efectele reformelor întreprinse.

„Reforma educaţiei vine să pregătească specialişti calificaţi în domenii specifice, pentru că am constatat că avem locuri de munca şi nu atât de prost plătite. De exemplu la textile, reparararea drumurilor sunt salarii de 4.000- 6.000 de lei, dar nu se găsesc specialişti calificaţi“, a anunţat şeful Executivului.

La final întrevederii, premierul Iurie Leancă i-a îndemnat pe cetăţeni să bea vinuri moldoveneşti. „Eu vă îndemn să beţi vin italian, dar acum este mult mai patriotic să beţi vin moldovenesc şi vă poftesc să-i serviţi şi pe italieni“, a conchis oficialul moldovean.

Premierul Iurie Leancă se află într-o vizită de două zile în Italia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite