VIDEO Ziua Europei, transformată în zi electorală de liberali. Ce discursuri au ţinut fruntaşii PL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Mai mulţi membri şi simpatizanţi ai Partidului Liberal au marcat miercuri, 9 mai, Ziua Europei. Pe lângă discursuri proeuropene, sărbătoarea nu a trecut fără ca fruntaşii formaţiunii, Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă, să critice guvernarea, iar Valeriu Munteanu a transmis mesaje de promovare a candidaturii sale la funcţia de primar de Chişinău.

Fostul primar al Capitalei Dorin Chirtoacă a afirmat că în R. Moldova s-a instalat o dictatură, în frunte cu Vlad Plahotniuc şi Igor Dodon, care ar ruina procesul de integrare europeană şi democraţia.

Chirtoacă a subliniat că nimeni, cu excepţia UE şi SUA, nu mai ajută R. Moldova, iar Rusia „ne ia tot ce e al nostru”. 

„Astăzi suntem cotropiţi de propriii trădători de neam şi ţară, de regimul Plahotniuc-Dodon. De cei care în numele miliardului şi al aeroportului vor să facă amin cu Moldova în vecii vecilor. Iată bătaia de joc la care asistăm astăzi şi condiţiile în care suntem nevoiţi să sărbătorim Ziua Europei”, a spus Chirtoacă.

La rândul său, candidatul PL la funcţia de primar, Valeriu Munteanu, a ţinut un discurs nemijlocit lehat de campania electorală locală.

Potrivit lui, „toată viziunea şi strategia pe care o propun astăzi Chişinăului este una profund europeană ca semnificaţie, ca structură şi ca aspiraţie”. 

„Eu am, spre deosebire de candidaţii mei, o viziune profundă şi natural europeană, care gravidează în jurul ideii de dezvoltare şi urbanizare. Sunt singurul candidat care vă propune cercul virtuos al dezvoltării, creşterea autonomiei locale, realizarea unei strategii integrate, obţinerea finanţării transparente a marilor proiecte, execuţia acestor mari proiecte care vor duce la prosperitatea pentru toţi locuitorii municipiului”, a afirmat liberalul.

Acesta a promis că aduce Aeroportul Internaţional Chişinău în proprietatea municipiului şi va construi o hidrocentrală electrică.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a vorbit despre necesitatea ca R. Moldova să ne unească cu România şi s-a arătat convins că acest lucru se va întâmpla.

„Să apară zece plahotniuci şi dodoni şi zece kremlinuri, eu nu mă dau mort până nu facem unirea (...) vreau unirea pentru dumneavoastră, ca să punem punct acestei mizerii, corupţii, sărăcii, oligarhilor care trăiesc pe spatele dumneavoastră, care vă iau ultimul bănuţ”, a notat Ghimpu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite