VIDEO Tribuna Parlamentului de la Chişinău a fost blocată în semn de protest faţă de proiectele de lege pe care deputaţii lui Dodon vor să le promoveze

VIDEO Tribuna Parlamentului de la Chişinău a fost blocată în semn de protest faţă de proiectele de lege pe care deputaţii lui Dodon vor să le promoveze

Deputaţii din fracţiunile Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidului Acţiune şi Solidaritate au blocat tribuna Parlamentului în timpul şedinţei de joi, 3 decembrie. Parlamentarii din cele două fracţiuni, dar şi cei din Partidul Democrat şi Pro Moldova au cerut, fără rezultat, excluderea de pe ordinea de zi a mai multor proiecte înregistrate de Partidul Socialiştilor, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parlamentarii au invocat lipsa avizelor necesare, dar şi faptul că asupra proiectele nu au fost organizate consultări publice largi. Este vorba despre proiectul care prevede trecerea Serviciului de Informaţii şi Securitate din subordinea preşedintelui în subordinea Parlamentului, proiectul cu privire la funcţionarea limbilor şi cel ce ţine de modificarea Codului Serviciilor Media Audiovizuale.

De asemenea, s-a solicitat excluderea proiectelor privind politica bugetar-fiscală, legea bugetului de stat pentru 2021, legea bugetului asigurărilor sociale pentru 2021, legea fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pe anul 2021.

„În contextul încălcărilor grave ale legislaţiei şi ale Regulamentului Parlamentului, şi ignorarea intereselor cetăţenilor, suntem nevoiţi să recurgem la alte metode pentru a bloca acest „bezpredel” (n.r. dezordine)”, a declarat deputatul Alexandrul Slusari, după ce excluderile de pe ordinea de zi nu au fost susţinute.

După blocarea tribunei Parlamentului, şefa legislativului, Zinaida Greceanîi, a anunţat o pauză de 30 de minute.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările