VIDEO Traian Băsescu: Nu există obiectiv mai mare acum pentru România decât unificarea cu Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Conventia romanilor de pretutindeni via Facebook
FOTO Conventia romanilor de pretutindeni via Facebook

Fostul preşedinte român Traian Băsescu susţine că după ce România şi-a atins obiectivele privind aderarea la UE şi NATO, nu există un obiectiv mai mare decât reunificarea ţării cu Republica Moldova.

„Nu există obiectiv mai mare acum pentru România decât unificarea. Unii spun că ne costă bani. Da, ne costă bani, dar cu cât întârziem cu atât va fi mai scumpă reunificarea. Alţii spun ce ne-ar duce nouă reunificarea cu Republica Moldova, dincolo de reîntregirea ţării, care este un obiectiv fundamental şi de revitalziare a naţiunii, reunifacarea ne aduce foarte multe din punct de vedere economic. Imaginaţi-vă potenţialul agricol al României plus potenţialul agricol al Republicii Moldova. România ar deveni o adevărată putere agricolă. Dacă şi-ar dezvolta şi industria de procesare, ar fi o mare putere care va garanta hrană, iar hrana nu este nici pe toate drumurile, nici a tututor”, a declarat Traian Băsescu în cadrul unui discurs la evenimentul intitulat „Convenţia românilor de pretudindeni”.

Încercând să aducă mai multe avantaje ale unirii, fostul preşedinte a menţionat că ar creşte populaţia României cu încă 3,5-4 milioane. 

„Asta înseamnă creşterea puterii de vot în UE, pentru că numărul de vot se alocă în funcţie de numărul populaţiei. Sunt multe avantaje ale reunificării, dincolo de reparaţia istorică”, a spus Băsescu.

El a mai adăugat că „Românii trebuie să se trezească. Republica Moldova nu este o afacere, este o nevoie de restabilire a demnităţii unui popor, dincolo de adevărul istoric”. 

Vedeţi discursul lui traian Băsescu începând cu minutul 37  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite