VIDEO Susţinătorii lui Ilan Şor au organizat un protest la CSJ: „Vrem justiţie corectă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Susţinătorii liderului Partidul Politic Şor, Ilan Şor, au protestat miercuri, 31 iulie, în faţa sediului Curţii Supreme de Justiţie din Chişinău. Aceştia cer „justiţie corectă în recursul examinat de magistraţii CSJ, după ce Curtea de Apel Cahul a emis mandat de arest şi l-a dat în căutare pe Ilan Şor, transmite IPN.

Protestatarii au venit la protest cu pancarte pe care scrie: „Vrem justiţie corectă”, „Ilan Şor suntem cu tine”, „Şor este politicianul faptelor concrete”, „Jos mâinile de pe Ilan Şor”. Aceştia le solicită judecătorilor să nu fie influenţaţi de regimul de la guvernare.

Vicepreşedinta formaţiunii, deputata Marina Tauber, a declarat că Ilan Şor urmăreşte tot ce se întâmplă la Chişinău, însă „din motive obiective, nu poate să fie şi el prezent, întrucât ar fi periculos pentru el”. Parlamentara a menţionat că „deşi „calea spre succes în politică a pornit din municipiul Orhei, astăzi trebuie de luptat pentru drepturile oamenilor din toată ţara”.

Marina Tauber a mai spus că protestatarii vor rămâne în faţa CSJ până la emiterea deciziei. În preajma locului acţiunii de protest se văd parcate mai multe autocare.

În iunie 2017, Ilan Şor a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înşelăciune şi abuz de încredere. Sentinţa a fost atacată în instanţa de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu şi plasat sub control judiciar până la pronunţarea sentinţei definitive. În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul, o decizie nefiind încă emisă.

La începutul lunii iulie, organele de drept au pornit un nou dosar penal pe numele liderului Partidului Şor, pentru părăsirea teritoriului Republicii Moldova, deşi avea interdicţie în acest sens. Pe 25 iulie, Curtea de Apel Cahul a admis demersul procurorului anticorupţie privind emiterea unui mandat de arest pe numele fostului primar de Orhei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite