VIDEO Socialiştii protestează la Ministerul Agriculturii: Vom înainta moţiune simplă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul socialist Vlad Bătrîncea
Deputatul socialist Vlad Bătrîncea

Reprezentanţii Partidului Socialiştilor au pichetat vineri, 20 mai, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, cerând demisia conducerii instituţiei, dar şi a întregului Guvern. Aceştia au protestat împotriva majorării preţurilor la produsele alimentare. Deputatul socialist Vlad Batrîncea a declarat că va înainta în Parlament o moţiune simplă împotriva ministrului agriculturii, Viorel Gherciu, transmite IPN.

Protestatarii au declarat că situaţia în care s-au pomenit fermierii şi cetăţenii Republicii Moldova este una critică, iar de vină sunt autorităţile. Ministerul nu are o strategie de dezvoltare a industriei. Nu se iau măsuri de sprijinire a agricultorilor şi de stopare a creşterii galopante a preţurilor la produsele alimentare.

Socialiştii acuză actualul ministru al agriculturii de incompetenţă şi de faptul că nu a venit cu vreo iniţiativă sau strategie de dezvoltare a sectorului agricol. „Săptămâna viitoare înregistrăm la Parlament moţiunea împotriva acestui ministru. Acest ministru trebuie să plece, dar după el trebuie să plece tot guvernul oamenilor incompetenţi, care nu fac nimic şi care vin doar cu promisiuni generale şi manipulatorii. Voi conduceţi Republica Moldova spre genocid. Voi trebuie să plecaţi. Oamenii merită o guvernare mai bună”, a declarat Vlad Batrîncea.

Deputatul Radu Mudreac susţine că securitatea alimentară a ţării este pusă în pericol. „Ministerul este direct responsabil de securitatea alimentară şi formarea preţurilor. Trăim într-o ţară agrară, unde cetăţenii trebuie să fie aprovizionaţi cu produse ieftine şi calitative, ca lumea să aibă acces la aceste produse. Ministerul nu protejează agricultorii, cetăţenii. Nu are nicio strategie în domeniu. Nu doresc să reglementeze preţurile, nu vin cu nicio pârghie. Exportăm porumbul cu 5 lei şi cumpărăm făină cu 30 de lei. Nu se poate într-o ţară agrară să nu ai produse în ţară”, a mai spus acesta.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite