VIDEO Cum şi-au luat rămas bun preoţii ruşi de la Patriarhul Kirill. Capul Bisericii Ruse va avea o întâlnire istorică cu Papa de la Roma

VIDEO Cum şi-au
luat rămas bun preoţii ruşi de la Patriarhul Kirill. Capul Bisericii Ruse va avea o întâlnire istorică cu Papa de la Roma

Patriarhul Kirill se va întâlni în Cuba cu Papa de la Roma FOTO. AP

Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii Kirill a plecat astăzi în Cuba unde ulterior va avea loc întâlnirea istorică cu Papa Francisc. La aeroport, preoţii prezenţi şi-au luat rămas bun de la capul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit presei ruse, Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii Kirill va efectua o vizită în America Latină în perioada 11-22 februarie, iar mâine patriarhul se va întâlni în Cuba cu Papa de la Roma.

Papa Francisc va efectua, în aceeaşi perioadă, o vizită în Mexic. „Întâlnirea dintre reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Ruse şi a Bisericii Romano-Catolice are lor pentru prima dată în istorie şi reprezintă o etapă importantă în relaţia acelor două biserici. Patriarhatul Moscovei şi Sfântul Scaun vor ca acest eveniment să reprezinte un simbol al speranţei tuturor oamenilor de bună credinţă”, a afirmat mitropolitul Ilarion.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările