VIDEO Renato Usatîi le-a dat câte 1.000 de dolari medicilor români veniţi la Bălţi să ajute R. Moldova în lupta cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Un grup din patru medici din România au ajuns la Bălţi joi, 30 aprilie, pentru a ajuta Republica Moldova în lupta împotriva COVID-19. Primarul Renato Usatîi a apreciat gestul medicilor români de a trece Prutul, iar în semn de gratitudine a oferit fiecăruia câte un plic cu 1.000 de dolari.

„Toţi medicii din prima linie, din municipiul Bălţi, au primit din partea mea câte un premiu lunar de 1.000 de dolari. Deoarece dumneavoastră aţi devenit membrii familiei din Bălţi, şi din partea mea câte un premiu şi vă mulţumesc”, a declarat Renato Usatîi.

O echipă formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii al României au ajuns joi, 30 aprilie, la Chişinău, unde urmează să petreacă 15 zile pentru a ajuta personalul medical din R. Moldova la tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19. Medicii români vor activa în spitalele din Cahul, Chişinău şi Bălţi.

Medicii români sunt specializaţi în Anestezie şi Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgenţă şi Medicină Internă. Echipa de medici şi asitenţi medicali au primit paşapoarte diplomatice de la MAE al României în exercitarea misiunii de la Chişinău.

La începutul lunii aprilie, Renato Usatîi a anunţat că îşi vinde maşina de lux, Rolls Royce, model Cullinan, produs în 2019, pe care l-a achiziţionat cu 341 mii de euro, pentru a ajuta medicii din oraşul Bălţi care sunt implicaţi în lupta împotriva COVID-19. Cu banii obţinuţi din vânzarea automobilului, Renato Usatîi şi-a propus să ofere salarii motivante personalului medical din Bălţi, implicat în lupta cu COVID-19. Astfel, potrivit primarului, medicii vor primi pentru luna aprilie 1.000 de dolari, iar fiecare asistentă medicală va primi 400 de dolari, în timp ce infirmierele vor pbeneficia de 250 de dolari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite