VIDEO Renato Usatîi se află în R. Moldova şi neagă informaţiile că ar intenţiona să părăsească ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Primarul de Bălţi, Renato Usatîi, a făcut un Live pe pagina sa de Facebook vineri, 24 iulie, pentru a demonstra că se află în R. Moldova, după ce unele surse de informaţii, apropiate de Partidul Socialiştilor, au scris că politicianul a fugit din R. Moldova în România, ca urmare a deciziei MAI al Federaţiei Ruse de a-l anunţa pe acesta în căutare internaţională.

Renato Usatîi a declarat că nu intenţionează să părăsească R. Moldova, iar dacă o va face, va anunţa public despre acest lucru. Primarul a continuat acuzaţiile la adresa lui Igor Dodon, despre care spune că ar sta în spatele dosarului penal deschis în Federaţia Rusă. El a subliniat că Igor Dodon, dar şi „unii alcoolici” din Rusia „vor răspunde pentru fabricarea dosarului penal”.

Anterior, Renato Usatîi afirmă că atât dosarul penal deschis pe numele lui în Federaţia Rusă, cât şi procesul de anunţare în căutare ar fi iniţiate la iniţiativa lui Igor Dodon, prin intermediul fiului procurorului general al Federaţiei Ruse, Igor Ceaika.

Renato Usatîi consideră că prin aceste acţiuni se încearcă neadmiterea sa la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, dar şi la eventualele alegeri parlamentare anticipate.

Amintim că Renato Usatîi a fost pus sub acuzare vineri, 24 aprilie, de către anchetatorii din Federaţia Rusă. Politicianul este acuzat că a făcut parte dintr-o grupare criminală care s-a ocupat cu „operaţiuni valutare ilegale”. 

Anteiror, Renato Usatîi a declarat, la emisiunea Cotidianul Live, că dosarul penal deschis pe numele său în Rusia este fabricat la insistenţa lui Igor Dodon, care ar fi discutat acest subiect „cu oameni foarte influenţi” din Rusia. Usatîi spune că este o aberaţie că dânsul ar fi putut spăla circa 16 miliarde de dolari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite