VIDEO Protestatarii veniţi la Judecătoria Orhei în susţinerea lui Gheorghe Petic, stropiţi cu gaze lacrimogene

VIDEO Protestatarii veniţi la Judecătoria Orhei în susţinerea lui Gheorghe Petic, stropiţi cu gaze lacrimogene

FOTO captură video tv8.md

Un grup de protestatari, care a venit miercuri, 20 martie, la Judecătoria Orhei pentru a-l sprijini pe Gheorghe Petic şi a cere eliberarea acestuia, a fost stropit cu gaze lacrimogene în momentul în care fostul poliţist de frontieră a fost escortat din sediul Judecătoriei, iar forţele de ordine au încercat să formeze un cordon între Petic şi manifestanţi.

Fostul poliţist de frontieră Gheorghe Petic, cel care a făcut mai multe dezvăluiri privind schemele de contrabandă cu ţigări de la frontiera moldo-română, a fost condamnat miercuri, 20 martie, la trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare, pentru viol. De asemenea, Gheorghe Petic va o achita o amendă în sumă de 30.000 de lei.

Sediul Judecătoriei Orhei, unde a fost pronunţată sentinţa, a fost încercuit de zeci de mascaţi. În faţa instituţiei s-au adunat şi zeci de persoane care au scandat „Jos Mafia” şi au cerut ca Petic să fie eliberat.

Gheorghe Petic se declară nevinovat şi susţine că dosarul penal a fost deschis la comanda liderului PDM, Vlad Plahotniuc.

Preşedintele Organizaţiei Teritoriale Ungheni a Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Gheorghe Petic, care este şi fost angajat al Poliţiei de Frontieră, a fost reţinut în seara de vineri, 12 octombrie 2018, la ieşirea din Primăria oraşului Ungheni pentru că ar fi violat o femeie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: