VIDEO Protest la Chişinău. Sute de veterani s-au adunat în faţa Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul General de Poliţie a anunţat că organizatorii protestului organizat duminică, 17 mai, în faţa Guvernului de la Chişinău, ar putea fi amendaţi pentru încălcarea dispoziţiei Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică.

Deşi majoritatea protestatarilor poartă măşti de protecţie, distanţa socială de cel puţin 1 metru nu este respectată.

După trei ore de protest, care s-a încheiat în faţa Parlamentului, veteranii au anunţat că următoarea manifestaţie va avea loc pe 31 mai.

Inspectoratul General de Poliţie a anunţat că organizatorii protestului organizat duminică, 17 mai, în faţa Guvernului de la Chişinău, ar putea fi amendaţi pentru încălcarea dispoziţiei Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică. Poliţia a comunicat că era interzis să se întrunească mai mult de 50 de persoane. În plus, oamenii legii susţin că majoritatea manifestanţilor nu purtau mască de protecţie.

Amintim că primarul de Bălţi, Renato Usatîi, a anunţat că sprijină manifestaţia. Mai mult ca atât, Usatîi a comunicat că le va oferi protestatarilor 20 de tone de benzină, ca aceştia să poată să se deplaseze în centrul Capitalei, 6.000 de măşti de protecţie, mănuşi şi 500 de litri de dezinfectant. 

Liderul Partidului „Democraţia Acasă”, Vasile Costiuc, a condamnat gestul lui Renato Usatîi şi a declarat că din cauza primarului de Bălţi, mulţi veterani au evitat să participe la protest.

Şi premierul Ion Chicu a reacţionat la anunţul lui Usatîi şi a declarat că, în pofida situaţiei pandemice dificile în ţară şi în lume, „unii politicieni iresponsabili organizează şi îndeamnă veteranii să participe la proteste în masă”.

„Bineînţeles, că pe un Usatîi sau un Şor, sănătatea sau viaţa veteranilor este ultimul lucru pe care-i interesează. Destabilizarea - acesta este visul lor azuriu”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

   

Prim-ministrul a făcut apel către toţi veteranii din ţară „să manifeste prudenţă maximă şi să protejeze ţara şi interesele cetăţenilor în această situaţie pandemică şi economică complicată”.

Amintim că ultimul protest al veteranilor de război a avut loc pe 2 martie curent, în faţa Guvernului de la Chişinău. Manifestanţii au cerut atunci demisia Guvernului Chicu şi a preşedintelui Igor Dodon, în contextul în care în acea zi se împlineau 28 de ani de la declanşarea războiului de pe Nistru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite