UPDATE VIDEO Vlad Filat rămâne în arest preventiv până pe 14 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astăzi se decide dacă va fi prelungit  mandatul de arest al lui Vlad Filat. FOTO Alexandru Tarlev
Astăzi se decide dacă va fi prelungit  mandatul de arest al lui Vlad Filat. FOTO Alexandru Tarlev

Judecătoria sectorului Buiucani din Chişinău a dispus prelungirea arestului preventiv în privinţa fostului lider al PLDM, Vlad Filat, cu alte 30 de zile. Şedinţa de judecată a avut loc după ce procurorii care se ocupă de dosarul lui Filat au cerut prelungirea termenului de arest preventiv a politicianului.

UPDATE 17:16 Procurorul Adriana Beţişor a declarat că temeiurile invocate în demersul de aplicare a primelor 30 de zile de arest preventiv în privinţa lui Vlat Filat încă persistă şi sunt actuale. Acesta a menţionat că cererea de prelungire în continuare a arestului preventiv este justificată prin riscul unor imixtiuni în cercetările din cadrul anchetei.

UPDATE 17:07 Judecătorul a admis demersul procurorilor. Arestul preventiv a lui Vlad Filat a fost până la data de 14 decembrie 2015.

UPDATE 14:35 Judecătorii au intrat în deliberări. Potrivit avocatului Igor Popa, aceştia vor lua o decizie în privinţa lui Vlad Filat în trei ore. În cadrul pledoariei sale, Popa a cerut cercetarea fostului premier în stare de libertate. El a daclarat că dacă instanţa va menţine arestul preventiv, acest lucru ar însemna un abuz.

UPDATE 12:05 Judecătoarea Olga Cojocaru a refuzat cererea lui Igor Popa, de recuzare a judecătorului Ghenadie Pavliuc. În curând, ultimul urmează să se pronunţe asupra demersului procurorilor moldoveni, de prelungire a arestului preventiv a fostului premier Vlad Filat.

Între timp, liderul PD, Marian Lupu, a comentat acuzaţia lui Popa. „Nu l-am văzut în viaţa mea pe acest om (judecătorul Ghenadie Pavliuc - n.r.), nu ştiu cine e şi cumnat nu are cum să-mi fie din moment ce nu am nici fraţi, nici surori, la fel nici soţia mea nu are", a declarat Lupu pentru Publika TV.

UPDATE 11:00 Avocatul lui Filat, Igor Popa a cerut recuzarea judecătorului Ghenadie Pavliuc care examinează recursul procurorilor. Popa îşi argumentează decizia prin faptul că acesta ar fi rudă cu deputatul democrat Marian Lupu.

Astfel, în paralel cu examinarea demersului procurorilor, judecătoarea Olga Cojocaru examinează solicitarea lui Popa privind revocarea judecătorului Pavliuc.

----------

Examinarea demersului procurorilor are loc în lipsa lui Vlad Filat.

Amintim că Vlad Filat a fost reţinut pe data de 15 octombrie pentru 72 de ore în izolatorul CNA, fiind cercetat pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă. Pe data de 18 octombrie, acesta a fost arestat pentru 30 de zile, fiind transferat în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.

În dosarul lui Vlad Filat au fost audiate mai multe persoane. Ieri, Judecătoria Buiucani a emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele unei femei care a fost audiată în dosarul Filat, fiind cercetată pentru spălare de bani şi depoziţii false oferite anchetatorilor. După audieri, ea a părăsit ţara, iar acum este anunţată în căutare naţională şi internaţională.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite